Markant Venstre-politiker: Vil i regering med Socialdemokratiet uden Dansk Folkeparti

Hernings borgmester, Lars Krarup, vil tilbage til 70'erne, hvor Venstre og Socialdemokratiet spillede på samme hold

Lars og Mette hånd i hånd? Det mener Lars Krarup er en god ide. Foto: Jens Dresling
Lars og Mette hånd i hånd? Det mener Lars Krarup er en god ide. Foto: Jens Dresling

Der skal ske markante ændringer i dansk politik, mener Venstre-manden Lars Krarup.

Hernings toneangivende borgmester vil nemlig danne regering med rivalerne fra Socialdemokratiet efter næste valg. Dermed gør han op med årtiers blokpolitik mellem rød og blå.

I et interview som TV2 har lavet med Lars Krarup siger han, at Venstre skal kigge tilbage i historien frem mod næste valg:

- Jeg er meget klar fortaler for, at man kigger tilbage til 1978, så Venstre og Socialdemokratiet som de to store traditionelle regeringsbærende partier begynder at finde sammen igen i dansk politik, siger Lars Krarup og fortsætter:

- Jeg appellerer til, at vi på et eller andet tidspunkt tager en snak, om tiden ikke er inde til, at Venstre og Socialdemokratiet skal gå i regering sammen.

Artikel fortsætter under billedet

Lars Krarup er træt af at danse med regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti. Det skal være slut, mener han. Foto: Gorm Branderup/Jakob Jørgensen/Ritzau Scanpix
Lars Krarup er træt af at danse med regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti. Det skal være slut, mener han. Foto: Gorm Branderup/Jakob Jørgensen/Ritzau Scanpix
 

Væk med Dansk Folkeparti
Lars Krarup mener, at Venstre og Socialdemokratiet deler mange synspunkter og står fælles på en række politiske emner. Her tænker han eksempelvis på den økonomiske politik og flygtninge- og indvandringspolitiken.

Derimod ser borgmesteren ikke længere Dansk Folkeparti som det ideelle støtteparti. Venstre og DF har simpelthen bevæget sig for langt væk fra hinanden, fastslår han:

- Hvis der er en tendens lige nu mellem regeringen og støttepartiet, så er det, at der bliver længere og længere mellem den gode tango. Det afføder, at vi fra Venstre på et tidspunkt bliver nødt til at spørge Dansk Folkeparti, om partiet mener det alvorligt med at indgå i regering, ellers bliver vi nødt til at kigge os om efter, hvad vi så kan gøre, siger Lars Krarup.

Det er uvist, hvem af Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen der vil sætte sig i statsministerstolen, hvis de to partier går sammen i en regering. Ifølge Lars Krarup må netop det spørgsmål blive afgjort af vælgerne.

Seneste nyt

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.