Annonce:
Annonce:

Martin Henriksen: DF skal være et arbejderparti

Dansk Folkeparti skal - hvis Martin Henriksen blive formand - være et arbejderparti, der er klar til at ændre grundloven på et punkt, fortæller han i nyt politisk program

Martin Henriksen er klar til at gå efter formandsposten i Dansk Folkeparti. Foto: Per Rasmussen
Martin Henriksen er klar til at gå efter formandsposten i Dansk Folkeparti. Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Politik

Intet sted i Dansk Folkepartis principprogram står der noget om at ændre grundloven eller være et 'arbejderparti'.

Men det skal der laves om på, hvis det står til formandskandidat Martin Henriksen, som nu kommer med sit eget politiske program frem mod formandsvalget i Dansk Folkeparti 23. januar.

'Dansk Folkeparti skal være et nationalkonservativt arbejderparti. Det betyder bl.a., at vi igen skal være et bredt forankret folkeparti', skriver Martin Henriksen.

Ekstra Bladet kontaktede den tidligere udlændingeordfører for DF i Folketinget for at høre mere til hans indre arbejderist.

- Kan DF som arbejderparti pege på en rød statsminister?

- Nej, det har jeg bestemt ikke lyst til, siger Martin Henriksen.

- Skal DF med dig som formand så tilbage til flirten med Mette Frederiksen?

- Nej, nej, nej. Det skal vi ikke.

- Hvad ligger der så i arbejderparti?

Annonce:

- Vi skal være et parti for almindelige lønmodtagere, folk på lager og i skurvognen.

- Når man kun diskuterer om at være et nationalkonservativt parti, så kan det godt blive for højtflyvende, og der skal vi tale et sprog, som almindelige mennesker kan forstå, forklarer Martin Henriksen.

Grundlovsændring
Dansk Folkeparti under Martin Henriksen skal kæmpe for at indføre et stop for offentlige ydelser til ikke-danske statsborgere.

- Såfremt det er nødvendigt at ændre grundloven på dette ene punkt for at kunne gennemføre DF’s politik, så vil det blive partiets politik med undertegnede som formand, siger han.

Ud over grundlovsændringen består Martin Henriksens bud på et nyt politisk program for partiet af en række kendte mærkesager.

Fokus på ældre og socialt udsatte, et farvel til EU, strammere regler for udvisning og hjemsendelse af udlændinge samt 'et fuldstændig stop for indvandring fra muslimske lande'.

Annonce:

De er måske...
Udover Martin Henriksen, så har Morten Messerschmidt, Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen meldt deres kandidatur til formandsposten i DF.

- Hvor adskiller dit program sig fra Morten Messerschmidt og Peter Kofods program?

- Jeg taler mere direkte om at forhindre befolkningsudskiftning. Og så er jeg nået frem til, at vi er nødt til at ændre grundloven for at sikre, at pengene ikke går til ikke-danske statsborgere, fortæller Martin Henriksen.

-  Der er altså ikke voldsom stor forskel på kursen?

- De er måske også lidt mere åbne overfor skattelettelser til dem der har mest, end jeg er, fordi jeg er mere til skattelettelser i bunden og mellemklassen, siger Martin Henriksen.

Morten Messerschmidt har udtalt til Ritzau, at han ikke vil kommentere Martin Henriksens politiske program i pressen.

41-årige Martin Henriksen var folketingsmedlem for DF i 14 år, indtil han mistede sin plads ved det seneste valg i 2019, hvor partiet gik fra 37 til 16 mandater.

Siden blev han ansat i partiets sekretariat på Christiansborg, men blev fyret i begyndelsen af november, efter at han flere gange offentligt havde kritiseret partiets udlændingepolitik.

I september blev Henriksen ved partiets årsmøde valgt ind i hovedbestyrelsen som den kandidat, der fik flest stemmer.

I november sikrede han sig med det fjerdestørste antal personlige stemmer en plads kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune, hvor han bor.

Martin Henriksens DF-program

Her er Martin Henriksens plan for Dansk Folkepartis politik:

 

Dansk Folkeparti skal være et nationalkonservativt arbejderparti. Det betyder bl.a., at vi igen skal være et bredt forankret folkeparti.

Jeg mener herudover, at vores samfund skal bedømmes på hvordan vi behandler sårbare og udsatte. DF skal være Danmarks sociale samvittighed. Vi passer på danskerne, uanset status og indkomst. Det gælder børneområdet, sårbare borgere, handicapområdet og ældreområdet.

Bedre forhold for folkepensionister. DF skal fremsætte forslag om at forbedre de økonomiske forhold for pensionister, enten ved at hæve folkepensionen eller ved at gøre dele af folkepensionen, eksempelvis pensionstillæg, skattefri.

DF skal fokusere på sundhed og værdighed i ældreplejen. Det gør vi ved at der er de menneskelige og økonomiske ressourcer der skal til for at vi kan tilbyde omsorg og varme til ældre og udsatte borgere.

EU- og konventionspolitik

Danskerne skal bestemme så meget som muligt i eget land. Det betyder, at Danmark skal meldes ud af Den Europæiske Union, ligesom at Danmark skal meldes ud af Europarådet og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. 

DF skal føre en erhvervsvenlig politik, især overfor små- og mellemstore virksomheder. Det betyder, at DF - efter dialog med erhvervslivet, herunder landbruget - skal fremsætte forslag om at nedsætte skatter og afgifter samt reducere bureaukratiet i virksomhedernes møde med det offentlige.

Retspolitik, og lov- og orden

DF skal arbejde for strengere straffe bl.a. for bandekriminalitet og sædelighedsforbrydelser. Vi skal løbende arbejde for at stramme udvisningsreglerne for kriminelle udlændinge. Selvom DF skal være et lov og orden-parti, så skal vi ikke på permanent basis udelukke almindelige danskere fra samfundslivet, fordi de på et tidspunkt har gjort noget forkert. Jeg ønsker også et samfund, hvor der er mulighed for at arbejde sig tilbage.

Stop befolkningsudskiftningen !

Jeg mener, at DF skal have politik på alle hylder, og at DF skal have tre-fire mærkesager.

Det ændre dog ikke ved at DF’s absolut vigtigste mærkesag, opgave og førsteprioritet bliver at stoppe den igangværende befolkningsudskiftning. Dette kan ikke understreges nok.

Der er allerede boligområder, hvor almindelige danskere er i mindretal, og alle befolkningsfremskrivninger viser at indvandrere og efterkommere vil fylde mere, og at danskere vil fylde mindre. Det handler ikke nødvendigvis om den enkelte, men om det samlede billede.

Den udvikling skal vendes, hvis vi vil bevare vores frihed, vores værdier, den kristne kulturarv, vores traditioner og et folkestyre der tager udgangspunkt i det danske folks historiske ret til selvbestemmelse. Det kræver en omfattende hjemsendelsespolitik, samt begrænsninger af dele af indvandringen og et fuldstændig stop for indvandring fra muslimske lande. Muslimske symboler, herunder tørklæder, skal som udgangspunkt forbydes overalt i det offentlige rum.

Kun offentlige ydelser til danskere

Der skal indføres et stop for offentlige ydelser til ikke-danske statsborgere. I følge justitsministeriet og Højesteret kræver dette en ændring af grundloven. Jeg er tilhænger af Danmarks Riges Grundlov og ønsker at værne om Danmarks forfatning, men såfremt det er nødvendigt at ændre grundloven på dette ene punkt for at kunne gennemføre DF’s politik, så vil det blive partiets politik med undertegnede som formand. DF skal igen være et parti, som tør at rykke ved grænserne i dansk politik.

Mere valgfrihed til danske forældre

Forældre skal have bedre muligheder for i en afgrænset periode at passe småbørn i eget hjem. Flere kommuner tilbyder allerede mulighed for det. DF skal stille forslag om at forbedre ordningen økonomisk, samt gøre den landsdækkende. Ordningen skal indrettes, så den målrettes danske forældre og danske børn og ikke kan benyttes af dårligt integrerede indvandrerfamilier.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: