Martin Henriksen fyret i Dansk Folkeparti

DF-profilen er blevet fyret som konsulent i partiet efter udtalelser til TV 2 Øst, erfarer Ekstra Bladet

Martin Henriksen er blevet fyret fra sin stilling som konsulent i Dansk Folkeparti.

Det erfarer Ekstra Bladet fra flere kilder. Martin Henriksen har efterfølgende selv bekræftet fyringen over for DR.

- Jeg kan bekræfte, at jeg har modtaget besked om, at jeg er fyret på baggrund af de udtalelser, som jeg er kommet med i forbindelse med et vælgermøde i Rødvig. Jeg har ikke yderligere kommentarer, skriver han i en mail.

Fyringen af DF-profilen kommer efter udtalelser, han har givet til TV 2 Øst, i forbindelse med at han stiller op ved kommunalvalget i Stevns Kommune. Her kom Martin Henriksen med en udtalelse, som peger tilbage til balladen med Pia Kjærsgaard på partiets årsmøde. 

- Jeg har bemærket, at Pia ikke var helt tilfreds. Men jeg er ikke i politik for at gøre den ene eller anden tilfreds. Jeg er i politik, fordi jeg vil gøre en forskel, sagde han til TV 2 Øst.

Havde Pia i tankerne
Over for Ekstra Bladet har Martin Henriksen uddybet denne udtalelse, som faldt i forbindelse med et vælgermøde.

Til Ekstra Bladet siger Henriksen:

- Det var Pias utilfredshed og nedadvendte tommelfinger, som jeg blev spurgt til på vælgermødet, og det var også Pia, jeg havde i tankerne da jeg svarede. Det er vel åbenlyst.

- Jeg gider sådan set ikke at piske en stemning op, men jeg kan jo heller ikke på et lokalt vælgermøde lade mig styre af, hvad Pia eller andre måtte tænke om mig. Og selvom jeg ikke har noget ønske om at piske en stemning op, så har jeg stadigvæk mine holdninger til, hvordan partiet kommer ovenpå igen, og hvordan vi kommer videre.

Ekstra Bladet har mandag middag foreholdt udtalelserne for Pia Kjærsgaard, uden at hun dog er vendt tilbage.

Nåede ikke frem
Dermed nåede Martin Henriksens uddybende kommentar ikke offentligheden i en artikel, før det kom frem, at han var fyret fra sit job i DF.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Dansk Folkepartis partisekretær, Steen Thomsen. Han har ingen kommentarer, men henviser til partiets personale- og sekretariatschef, Jeanie Nørhave, som Ekstra Bladet - indtil videre forgæves - har forsøgt at få en kommentar fra.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger betyder afskedigelsen ikke, at Martin Henriksen også er ekskluderet fra Dansk Folkeparti.

Pia K. gik til angreb
Fyringen af Martin Henriksen trækker tråde tilbage til Dansk Folkepartis stormfulde årsmøde i september.

Inden årsmødet havde Pia Kjærsgaard kritiseret Martin Henriksen i skarpe vendinger. Hun var tosset over, at Henriksen havde udtalt, at partiets kurs på udlændingeområdet ikke var skarp nok.

Dermed var der lagt i kakkelovnen til en heftig debat på årsmødet, hvor Martin Henriksen var på valg til hovedbestyrelsen. Dramaet kulminerede, da Pia Kjærsgaard - for rullende kamera - gestikulerede og vendte tommmelfingeren nedad, mens Martin Henriksen holdt tale.

Trods den hårde modstand fra partistifter Kjærsgaard, lykkedes det Martin Henriksen at få flest stemmer af alle ved hovedbestyrelsesvalget.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter