Martin Henriksen om boghandler: Han skal hen hvor peberet gror

Det er op ad bakke, når systemet lader udlændinge blive i Danmark på tålt ophold, mener DF. Partiet kræver Said Mansour sendt helt væk fra Danmark

Said Mansour. (Foto: Finn Frandsen)
Said Mansour. (Foto: Finn Frandsen)

Det er et skridt i den rigtige retning, at den terrordømte boghandler Said Mansour har fået frataget sit danske statsborgerskab og er blevet udvist af Danmark i en historisk Højesteretsdom.

Men Dansk Folkepartis udlædningeordfører Martin Henriksen er bekymret for, at den nu tidligere danske statsborger alligevel får lov at blive i Danmark på tålt ophold, da myndighederne kan vurdere, at det er for farligt at udvise ham til hjemlandet Marokko.

- Det er rigtig godt, at Højesteret stadfæster dommen. Vi har syntes, at domstolene har været fodslæbende med hensyn til at fratage kriminelle dansk statsborgerskab. Nu sker det, og det er positivt. Men vil vil arbejde benhårdt på at sikret, at det er nemmere at smide folk ud, der ender på tålt ophold, siger Martin Henriksen om udsigten til, at Said Mansour formentlig kan få lov at blive i Danmark.

Sam Mansour er dømt to gange for opfordring til terrorisme. Alligevel kan han ikke vises ud (foto Polfoto) Krimi Terrordømt til udvisning - kan måske blive i Danmark

Krimi Nu falder hammeren for sidste gang: Terrordømt for Højesteret

- Det er jo op ad bakke med sager, hvor dømte ender på tålt ophold. Man har jo nærmest et indtryk af, at systemet bevidst modarbejder lovgivningen, og at domstolene tager for mange hensyn til voldskriminelle og terrordømte. Vores holdning er, at Said Mansour nu skal helt ud af landet, siger Martin Henriksen.

- Han skal hen, hvor peberet gror!

Dansk Folkeparti vil dog samtidig arbejde på, at reglerne for udviste udlændinge på tålt ophold, bliver så ubehagelige som overhovedet muligt. Martin Henriksen lægger sig dermed på linje med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der vil gøre tålt ophold 'utåleligt'.

- Hvis han ender med at komme til at være i Danmark på tålt ophold, så passer det jo sådan sammen, at vi lige nu sidder og forhandler nye regler på netop det område. Og der vil vi have, at han skal kunne frihedsberøves på ubestemt tid, have elektronisk fodlænke på og generelt give flere muligheder for at gøre livet surt for ham, siger Martin Henriksen.

Godt!

Justitsminister Søren Pind (V) har ind til videre reageret med glæde på udvisningsdommen, da han kort efter Højesterets domsafsigelse skrev på Twitter:

Og Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen jubler:

267 kommentarer
Vis kommentarer