Martin Henriksen smider bombe: Dropper Dansk Folkeparti til næste Folketingsvalg

DF-profilens manglende tillid til Morten Messerschmidt får ham til at trække sit kandidatur til Folketinget for Dansk Folkeparti

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Martin Henriksen (DF) tager nu konsekvensen af, at Morten Messerschmidt løb med formandssejren i det netop overståede kampvalg i Dansk Folkeparti.

Han trækker sit kandidatur til Folketinget, oplyser han til TV 2 Øst

- Jeg kan ikke stille op til Folketinget, som tingene er nu. Det ville være en anelse for falsk. Som folketingskandidat og som folketingsmedlem skal man til enhver tid kunne forsvare formanden i stort og småt.

- Det kan jeg simpelthen ikke få mig selv til, og det bliver jeg nødt til at tage konsekvensen af, siger han til TV 2 Øst.

Ifølge Martin Henriksen selv trækker han sig nu, mens han fortsat 'har æren i behold'.

Martin Henriksen har siddet 14 år i Folketinget for partiet, men nu er det slut. Dansk Folkeparti fik ved seneste valg en gedigen vælgerlussing, men planen var i første omgang, at han ville genopstille til næste valg i Slagelse-kredsen.

Han uddyber, at beslutningen ikke har været nemt, men fortæller i samme ombæring, at han skylder partiet at melde ud i god tid, så de kan finde en anden kandidat.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Hør hvad Martin Henriksen havde at sige efter valgnederlaget søndag.

'Ingen repressalier'
Selvom Morten Messerschmidt søndag lod forstå, at der ikke vil 'komme nogen repressalier for, hvad der er sket i den tid, der er gået', har Martin Henriksen altså ikke kunnet se sig selv forsætte i det parti, han har været medlem af i 20 år.

Den nye DF-formand nævnte ingen navne, men striden mellem de to kamphaner og dele af DF-toppen har længe været offentligt kendt.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Martin Henriksen har tidligere åbent kritiseret partiets linje, som han fandt for slap, i en direkte stikpille til partiets moder, Pia Kjærsgaard.

I den forbindelse udtalte DF-profilen, at han ikke var i politik for at gøre den ene eller anden tilfreds, men at han engagerede sig i politik for at gøre en forskel.

Udtalelserne kostede Martin Henriksen hans konsulentjob i partiet i begyndelsen af november.

Fortsætter i politik
Selvom det for nuværende er slut med landspolitik, fortsætter Martin Henriksen sit politiske virke i kommunalt regi. Ved efterårets kommunalvalg fik han 604 personlige stemmer af Dansk Folkepartis samlede 886 stemmer på Stevns.

Dansk Folkeparti fik et katastrofevalg, hvor de gik tilbage i alle 98 kommuner. Derfor afviser Martin Henriksen også behovet for Dansk Folkeparti, da hans personlige stemmer alene sørgede for, at det detroniserede parti fik en plads rundt om bordet.

Flere andre DF-profiler har efter formandsvalget overvejet deres fremtid i partiet.

Det gælder blandt andre folketingsmedlemmerne Marie Krarup, Liselott Blixt, Bent Bøgsted og Hans Kristian Skibby.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+