Medie-chef: Paludan er nazist

Der er en slående lighed mellem den landsforræderiske nazileder, Frits Clausen, og Stram Kurs-lederen, Rasmus Paludan - 'Sådan ser danske nazister altså ud', fastslår Weekendavisens redaktør, Martin Krasnik

Rasmus Paludan og hans parti har sikret sig retten til at stille op ved det kommende folketingsvalg, men har de racismedømte provokatør overhovedet mulighed for at blive valgt ind? Politisk kommentator Henrik Qvortrup forklarer nærmere. Producer: Martin Lorentsen

Lederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan, er nazist.

Det fastslår Weekendavisens chefredaktør, Martin Krasnik, der selv er af jødisk afstamning, i sin leder

I lederen sammenligner Martin Krasnik koran-kasteren Rasmus Paludan med den danske nazileder og landsforræder Frits Clausen, som døde i fængslet i 1947.

'Til alle dem, der kalder Paludan for klovn, opvigler, gøgler, provokatør, nar eller andet muntert, må man sige nej: Med sit menneskesyn er Rasmus Paludan nazist', skriver Martin Krasnik.

Rasmus Paludan går til valg på at ville forbyde islam og udvise ikke-vestlige personer. Hans parti, Stram Kurs, opstiller til det forestående folketingsvalg.

Rasmus Paludan er kendt for sine populære Youtube-videoer og antimuslimske demonstrationer, hvor han ofte kaster rundt med koranen eller brænder den efter at have indviklet den i bacon.

Video: Local Eyes, Steven Knap/Byrd, Rasmus Flindt, Jonas Olufson. Producer: Martin Lorentsen

Nazikortet
Frits Clausen var leder af det danske nazi-parti før og under anden verdenskrig. Han fik tre mandater i Folketinget ved valget i 1939.

'Et fascistisk parti står på stemmesedlen. Det er ikke sket siden 1939, og det alene er en milepæl. Tiden var en helt anden, men folk der kan huske dét valg, har muligvis grundet over den slående lighed mellem Frits Clausen og Rasmus Paludan. Sådan ser danske nazister altså ud', skriver Martin Krasnik, der mener, at det kommende folketingsvalg vil afsløre, hvor mange danskere, der reelt er racister.

'Historiebogen om folketingsvalget 2019 vil lægge mærke til, om andre partier bekendte sig til den solide danske erfaring med at bekæmpe nazister som de forbryderiske elementer, de er. Det er derfor afgørende, at Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige i de seneste dage ikke har været i stand til at trække nazikortet og lægge klar afstand til Paludan,' skriver Martin Krasnik.

Rasmus Paludan tager skarp afstand fra nazisme, skriver han i en sms til Ekstra Bladet. - Jeg har altid forsvaret jøder og homoseksuelle, forklarer han. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.
Rasmus Paludan tager skarp afstand fra nazisme, skriver han i en sms til Ekstra Bladet. - Jeg har altid forsvaret jøder og homoseksuelle, forklarer han. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.

Ikke nazist, men patriot
Kritikken fra chefredaktøren ser ikke ud til at bide særlig hårdt på Stram Kurs' partileder.

- Han (Martin Krasnik, red.) kan selv være nazist, skriver Rasmus Paludan i en sms til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Man må slet ikke være medlem af partiet (Stram Kurs, red.), hvis man er eller har været nazist. Jeg har altid forsvaret jøder og homoseksuelle og taget skarpest muligt afstand fra nazisme.

- Desuden er jeg ikke socialist. Jeg er dansk patriot, slutter han.

Foto: jens Dresling/ Ritzau Scanpix Samfund Politiet sigter Rasmus Paludan i ny sag om racisme

'Ja' - sådan lød det klare svar fra Vermund til spørgsmålet om, hvorvidt hun hellere ser Stram Kurs i Folketinget end Socialdemokratiet. Foto: Ernst van Norde Dansk politik Vermund: - Hellere Paludan end Mette F.

Stram Kurs-lederen har ikke meget til overs for danske politikere. - Jeg bebrejder ikke muslimerne, at de gør, som de gør - fordi det er sådan muslimer er. Jeg bebrejder politikerne, at de tillader muslimerne at komme hertil.  Foto: Henning Hjorth. Politik Rasmus Paludan: Min barndom var ikke lykkelig

2391 kommentarer
Vis kommentarer