Medie: Danske specialstyrker til Afrika

Ifølge TV2 vil et Herculesfly samt 20 danske elitesoldater blive sendt til Mali

Ifølge TV2 vil Danmark indenfor den nærmeste fremtid sende 20 danske specialstyrker samt et herculesfly til det afrikanske land Mali, for at hjælpe FNs mission i landet.

Ifølge mediet er udenrigsminister Kristian Jensen og den nyudnævnte forsvarsminister Peter Christensen netop nu ved at orientere Folketinget om beslutningerne.

Se også: Forsvarsminister: Soldater er klar til at rykke til Mali

Beslutningen kommer efter, at den danske chef for FN-indsatsen i det krigshærgede land, generalmajor Michael Lollesgaard, for få dage siden anmodede Danmark om at sende 250 soldater til kontinentet sammen med 20-30 pansrede lastvogne.

Både Socialdemokraterne, De Radikale, Liberal Alliance og til dels Enhedslisten så positivt på spørgsmålet om danske soldater til Mali, da anmodningen kom.

Dansk Folkeparti var ikke meget for det, og De Konservative var direkte imod. Det er sidstnævnte fortsat, lyder det fra Rasmus Jarlov, forsvarsordfører for De Konservative.

- Nej tak til flere danske soldater i Mali. Mali er ikke dansk interessesfære, og Forsvaret har ikke ressourcer til at være med overalt, skriver Jarlov på Twitter.

Regeringen vil i november fremsætte beslutningsforslag i Folketinget om bidraget til Mali.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

47 kommentarer
Vis kommentarer