Medie: S peger på Mette F. som konstitueret formand lørdag

Mette Frederiksen ventes at blive udnævnt til konstitueret formand for Socialdemokraterne efter Thornings exit

Nuværende finansminister Bjarne Corydon mener, roste torsdag aften Mette Frederiksen som statsministerkandidat. (Video: Maria Haargaard)

Socialdemokraternes hovedbestyrelse samles formentlig lørdag, og her ventes det, at partiet vil udnævne Mette Frederiksen som konstitueret formand.

Det skriver DR Nyheder, der baserer oplysningen på "centrale kilder".

Torsdag valgte Helle Thorning-Schmidt (S) at takke af som partiformand, efter at hun og rød blok havde mistet regeringsmagten ved folketingsvalget.

Der spekuleres samtidig i, at der på mødet lørdag vil blive lagt en plan for, hvornår og hvordan en ny formand skal vælges.

Hovedbestyrelsen kan indkalde til en ekstraordinær kongres, og DR skriver, at den muligvis vil blive holdt inden sommerferien, selvom den egentlig først er sat til at løbe af stablen til september.

Flere socialdemokratiske profiler har allerede udtrykt deres støtte til den afgående justitsminister.

Det gælder eksempelvis tidligere beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen, der mener, at Mette Frederiksen vil gøre sig godt som ny kvindelig formand for Socialdemokraterne.

- Mette (Frederiksen, red.) vil kunne blive en fremragende ny formand for Socialdemokratiet og en fremragende ny statsminister, siger han til Ritzau.

Han mener også, at det bør gå stærkt med at finde den, der skal tage over efter den nu afgående formand.

- Socialdemokratiet er jo et stort parti, der hurtigst muligt skal være en konstruktiv opposition, og det kræver, at vi har en formand, og der tror jeg på, at Mette Frederiksen er den bedste til at løfte den arv, siger han.

Helle Thorning takker af.

Han bliver bakket op af folketingsmedlemmet Ole Hækkerup (S), som på Facebook skriver, at han anbefaler Mette Frederiksen som ny formand.

S-kandidaten Peter Hummelgaard Thomsen peger ligeledes på, at den nuværende næstformand bør forfremmes.

- Flot tale af HTS. Flot valgkamp. Tak for ti år i spidsen. Nu håber jeg på og opfordrer Mette Frederiksen til at tage stafetten videre, skriver Hummelgaard, der er tidligere formand for DSU, på Twitter.

Mette Frederiksen selv har sagt, at hun endnu ikke vil forholde sig til, om hun skal være den næste formand for partiet.

19 kommentarer
Vis kommentarer