Meld-sagen ruller stadig: Messerschmidt stiller op til Folketinget

Morten Messerschmidt forsøger at komme i Folketinget. Et sats, vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell, når sagerne med Meld og Feld endnu ikke er afgjort.

Thulesen-Dahl taler om tilbagebetaling til Meld.

Morten Messerschmidt, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, vil tilbage i Folketinget.

DF'eren vil være at finde på stemmesedlen i Fredensborg. Der er opstillingsmøde i kredsen i næste uge.

Morten Messerschmidt træder dermed ud af Europa-Parlamentet efter næste års parlamentsvalg i maj 2019. Næste folketingsvalg skal afholdes senest 17. juni 2019.

- Jeg har igennem længere tid haft en god kontakt til bestyrelserne i Fredensborg-kredsen og møder en stor opbakning herfra, siger Morten Messerschmidt i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Derfor møder jeg på onsdag op som kandidat til posten som folketingskandidat, siger Messerschmidt.

- Men det er vigtigt for mig at understrege, at den slags jo rent faktisk besluttes af opstillingsmødet. Jeg sælger ikke skindet, før bjørnen er skudt. Men afventer opstillingsmødet og medlemmernes beslutning, lyder det fra DF-profilen.

Messerschmidt sad sidst i Folketinget mellem 2005 og 2009, hvor han blev valgt ind i Europa-Parlamentet.

Sag hængende over hovedet
De seneste år har Messerschmidts karriere som politiker imidlertid været kraftigt præget af sagerne om fondene Meld og Feld. Og EU's anti-svindelenhed Olaf efterforsker fortsat Morten Messerschmidst involvering i sagen, hvor EU-midler blev misbrugt; blandt andet på sommertogter og sommergruppemøder i Dansk Folkeparti.

Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell vurderer, at Dansk Folkeparti tager et sats ved at stille Morten Messerschmidt op til Folketinget, når sagerne med Meld og Feld endnu ikke er afgjort.

- Kommer der alvorlig kritik, så trækker han som folketingsmedlem sagen lige ind i noget, der kan mindre om en folketingsvalgkamp.

- Så det er en risiko, de løber, men Dansk Folkeparti har valgt at sige, at tvivlen kommer Messerschmidt til gode.

Lederen Selskabstømmerne

Så sent som i marts i år har Europa-Parlamentet fastslået, at de ikke har opgivet at kræve de misbrugte midler fra Messerschmidts fond tilbage. Det skete, efter Ekstra Bladet kunne afsløre, at pengekassen i Meld var blevet tømt. Kort efter kom det frem, at Europa-Parlamentet havde sendt et brev til Morten Messerschmidt:

- Brevet er sendt til Morten Messerschmidt, fordi han er den sidst kendte formand for MELD, og fordi det er hans underskrift, som står på en ansøgning om penge til projekter, som i sidste ende formentlig ikke var støtteberettigede, lød det i marts til DR fra Marjory Van Den Broeke, talskvinde for Europa-Parlamentet.

Europa-Parlamentet vil tage alle midler i brug for at få pengene tilbage. Regningen sendes i første omgang til Morten Messerschmidt, fremgår det af brev, som DR er i besiddelse af. Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix Dansk politik EU om millionkrav mod Messerschmidts fond: 'Vi tager alle midler i brug'

555 kommentarer
Vis kommentarer