Mens Løkke og Tulle slås: Flygtninge slår jobrekord

Rekordmange flygtninge er i job, viser nye tal

På Ekstra Bladets Nydanmark-debat understregede Danish Crown-direktør, Ole Carlsen, at han gerne ville have flygtninge ansat

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og DF-formand Kristian Thulesen Dahl lægger i disse timer arm om en stramning af hjemsendelsesreglerne for flygtninge.

Samtidig viser nye tal, at rekordmange flygtninge er kommet i job.

En særkørsel, som Danmarks Statistik har lavet for Børsen, viser, at der i tredje kvartal 2017 er 8400 flygtninge i lønmodtagerjob i Danmark. Det svarer til, at ca. hver fjerde flygtning er i arbejde. 

Flygtninge defineres som personer indvandret inden for de seneste fem år med enten asyl eller familiesammenføring til flygtningen som seneste opholdsgrundlag.

Jesper Grunnet-Lauridsen, fuldmægtig i Danmarks Statistik, forklarer til Børsen, at der aldrig har været så mange flygtninge i job, siden man begyndte at føre statistik på det i 2008.

Se også: Færre østarbejdere, færre flygtninge: Nu sender jobcenteret danskere i arbejde

De 8400 flygtninge i job tæller også folk i støttet beskæftigelse som f.eks. det IGU-forløb, som er en del af en trepartsaftale for netop at få flere flygtninge i arbejde.

Danmarks Statistik vurderer dog, at langt størstedelen af flygtningene i arbejde er i ikke-støttet beskæftigelse.

Lars Løkke Rasmussen efter mødet i Statsministeriet sent onsdag aften. Foto: Jakob Jørgensen Dansk politik - 6. dec. 2017 - kl. 23:11 Løkke insisterer: Alt skal forhandles på en gang

DF: Flere flygtninge skal hjem
For Dansk Folkeparti er det et centralt krav under de nuværende forhandlinger om en skatteaftale, at langt flere flygtninge sendes hjem til deres hjemland, når der bliver fred.

Børsen har udspurgt DF-formand Kristian Thulesen Dahl om, han mener, det er bedst, at denne gruppe slet ikke arbejder, mens de er i Danmark:

- Det vil jeg gerne besvare på den måde, at vi ønsker, at de her mennesker kommer hjem med gode kompetencer. Vi har ikke noget ønske om, at de ikke må gøre nogen ting, mens de er i Danmark. Men vi ønsker, at det, de gør, ikke forhindrer os i på et senere tidspunkt, når der er fred i deres hjemland, at sende dem hjem, siger Kristian Thulesen Dahl til Børsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen