Mens vi venter på regningen: Det ved vi om Løkkes 2025-plan

Der er lagt op til skattelettelser i både top og bund i regeringens 2025-udspil. Men hvem der skal betale regningen, løfter statsministeren først sløret for tirsdag formiddag

Her lover Løkke guld og grønne skove - uden at komme med en forklaring på, hvor pengene skal komme fra.
Følg Politik

Der er lagt op til en veritabel gaveregn for danskerne i Venstre-regeringens 2025-udspil.

I hvert fald hvis man skal tro statsminister Lars Løkke Rasmussen, der i går på Facebook under nytårstale-lignende forhold afslørede nogle af gulerødderne i sin 2025-plan.

Skattelettelser både i toppen og i bunden skal glæde danskerne og få befolkningen til at arbejde mere. Og velfærden får ifølge regeringen et løft på flere områder.

Se hele Løkkes Facebook-tale her.

Hvad planen ellers indeholder af behagelige og mindre behagelige dele, bliver først fuldt lagt frem, når Lars Løkke Rasmussen kl. 10.00 vil løfte sløret for hele udspillet i Statsministeriet.

Allerede i aftes kritiserede oppositionspolitikere Løkkes lancering af 2025-planen på sin Facebook-profil for at mangle svar på, hvor pengene til de mange skattelettelser skal komme fra. Heriblandt Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen:

Også fagbevægelsen har svært ved at se, at skattelettelserne kan gennemføres uden alvorlige konsekvenser. 3F-formand Per Christensen kritiserer ideen og siger også nej til en højere pensionsalder, der af mange ventes at blive en del af 2025-planen.

Statstministeriet har tirsdag morgen sendt en pressemeddelelse ud om de kommende præsentationer af deleelementerne af 2025-planen. Dette inkluderer udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjbergs 'Et stærkere Danmark - Styr på flygtningestrømmen' samt uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs' 'Et stærkere Danmark - Et mere robust SU-system'.

Her er, hvad vi ved om 2025-udspillet ind til videre:

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+