Mercado om Helles indvandrerplan: Lugter af kaput-pakke

Det er en kunstig plan, lyder kritikken fra de konservative af regeringens integrationsudspil. Hellere nogle bedre vilkår for erhvervslivet

De konservatives politiske ordfører, Mai Mercado.
De konservatives politiske ordfører, Mai Mercado.

Der er noget grundlæggende galt med regeringens storstilede integrationsudspil.

Det mener de konservatives politiske ordfører, Mai Mercado, der kalder planen, som skal få 30.000 flere indvandrere og efterkommere i beskæftigelse de næste to år, direkte kunstig

- Det er nogle kunstige støtteordninger, som regeringen stabler på benene med bl.a. at ville give nyttejobs til indvandrere. Det her kan sagtens være en ny kaputpakke under udvikling. Og vi så jo med den, at den nærmest ikke fik nogen i arbejde. Det, der står tilbage, er, at det ikke får indvandrere tættere på et arbejde at komme i en støtteordning, siger Mai Mercado om regeringens udskældte akutpakke, der skulle få udfaldstruede dagpengemodtagere i arbejde.

Den konservative ordfører vil i stedet have regeringen til at satse på bedre vilkår for erhvervslivet.

- Kaputpakken kostede flere hundrede millioner kroner. Hvis vi i stedet kunne have brugt de penge på at skabe varige, permanente arbejdspladser for både danskere og indvandrere, så ville det godt nok have været dejligt.

Mai Merado erfterlyser også mere fokus på danske værdier i planen, der blev fremlagt onsdag formiddag.

- Jeg tror ikke på, at det er nok at føre integrationspolitik gennem arbejdsmarkedspolitik. Hvor er de danske værdier, så vi er sikre på, at indvandrere får danskheden ind under huden?

Men er det ikke netop et godt bud på at få indvandrere tættere på det danske samfund, hvis de kan få et nyttejob i en kommune og gå sammen med danske kolleger i hverdagen?

- Nej. Ikke hvis de bor i en ghetto. Vi bliver nødt til at se på hele palletten med et udspil som det her.

88 kommentarer
Vis kommentarer