Mercedes-borgmester forklarer: Campister ventede

Erik Nielsen forsøger at vaske tavlen ren

Der var ifølge borgmesteren en naturlig årsag til, at han brugt den skattebetalte tjeneste-Mercedes. Video: Anthon Unger

Da Erik Nielsen tirsdag morgen kørte til Rødovre Rådhus i sin skattebetalte tjeneste-Mercedes, så havde det en naturlig årsag.

Det forklarer borgmesteren i et opslag på Facebook.

' I dag (i går, red.) tog jeg repræsentationsbilen, fordi jeg blandt andet skulle til et møde i Dansk Camping Union,' skriver han blandt andet.

Erik Nielsen forholder sig dog ikke til, at Indenrigsministeriets regler ikke tillader kørsel mellem hjem og arbejde i tjenestebiler - medmindre det sker med chauffør.

Han forholder sig heller ikke til Ekstra Bladets dokumentation af, at tirsdagens køretur ikke var et enestående tilfælde. Borgmesteren tager regelmæssigt bilen mellem hjemmet og rådhuset.

Dokumentation

1 af 3  Borgmesteren på den korte gåtur fra hjemmet til sin Mercedes. Her har han netop forladt sin villa og går over den stille villavej til parkeringspladsen. Foto: Anthon Unger
2 af 3  Der går en sti lige til p-pladsen. Foto: Anthon Unger
3 af 3  Erik Nielsen lægger sine ting på bagsædet inden afgang. Foto: Anthon Unger

I stedet skælder han ud på Ekstra Bladet, som tirsdag morgen konfronterede borgmesteren med hans brug af tjenestebilen. Han skriver blandt andet:

'Jeg blev oprigtigt forskrækket over deres fremfærd i mørket på parkeringspladsen og gav adskillige gange udtryk for, at jeg ønskede, de skulle stoppe. Men det nægtede de - så jeg måtte søge tilbage til mit hjem.'

Se Ekstra Bladets konfrontation med borgmesteren her. Video: Anthon Unger. Redigering: Mikkel Cramon

Dansk politik Mercedes-borgmester afsløret: Her får han kolde fødder

Socialdemokraten understreger endvidere, at beslutningen om at give ham en bil for skatteyderkroner aldrig har været skjult.

Han undlader dog at nævne beløbet på knap 400.000 kroner, som leasingaftalen på hans Mercedes GLC 350 Hybrid står Rødovre-borgerne i over fire år.

Ekstra Bladet anmodede i går om et interview med Erik Nielsen som opfølgning på interviewet på parkeringspladsen. Indtil videre er dette ikke blevet imødekommet. Hverken af borgmesteren selv eller af kommunaldirektør i Rødovre Anders Agger.

Da Ekstra Bladet i starten af november forsøgte at interviewe Erik Nielsen om kommunens brug af penge, afviste han høfligt, men bestemt.

Erik Nielsen, borgmester i Rødovre, vil ikke tale om sagerne i kommunen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen Dansk politik Efter kuk-kuk-sager: Bykonge klapper helt i

Rod i Rødovre

Ekstra Bladet har i en række artikler sat fokus på brugen af skatteborgernes penge i Rødovre. Læs mere herunder.

Først afslørede vi kommunens kulturudvalg i at besøge den Blå Lagune i Island for skatteyderkroner. Det var i den anledning, at udvalgsformand Lene Due (S) nægtede at hun drak fadøl, selvom billededokumentationen viste noget andet. Udtalelsen har sikret Rødovre en ærefuld kandidat til årets nytårstorsk.

Lene Due, formand for Rødovre Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, er det tredie bud på, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019. Tegning: Morten Ingemann Samfund Årets nytårstorsk: Øl-benægteren

Sådan så det ud, da Rødovre Kommunes kulturudvalg hyggede sig i Den Blå Lagune. Med højthævet drink ses udvalgsformand Lene Due. Privatfoto Dansk politik Pengegriseri i fattigkommune: Højt skum i Den Blå Lagune

Dansk politik Udvalgsformand: Jeg har IKKE fadøl i hånden

Senere afslørede vi, at kommunen har brugt en lille million kroner på at flytte en sten, som de færreste i byen nogensinde har lagt mærke til.

Her står den så: Stenen, som skal flyttes for skattekroner, mens der spares på ældrevelfærd i Rødovre. Foto: Jonas Olufson Dansk politik Sparer på ældre-tøjvask: Fråsepolitikere bruger 800.000 på sten

New Articles Rødovre-borgere: Fattig-kommune skal ikke flytte sten

Den ishockey-glade borgmester Nielsen har også valgt at bruge en million kroner fra den skrantende kommunekasse på en ny storskærm, selvom mange andre hold klarer sig fint uden.

Her i Rødovre Skøjte Arena vil man have nye storskærme, som skal samles til en kube og også fungere som måltavler i stedet for de mere retro-prægede af slagsen, der ses i baggrunden. Arkivfoto: Peter Klint Dansk politik Kommune fik fattighjælp: Vil fyre million af på ishockey-storskærm

361 kommentarer
Vis kommentarer