Merkel om sent dansk besøg: Jeg har dårlig samvittighed

Det er længe siden, at Angela Merkel modtog en invitation fra Helle Thorning-Schmidt, men først nu har hun fundet tid til at krydse grænsen mod nord. Det giver kansleren en anelse dårlig samvittighed

Ekstra Bladet sendte live under Angela Merkels besøg. Her fortæller de to politiske kommentatorer, Per Mathiessen og Steen Larsen, hvad besøget betyder for Helle Thorning

Veninder holder, hvad de lover.

Det gælder naturligvis også den tyske forbundskansler, der på dagens pressemøde erkendte, at det er længe siden, at hun har fået en invitation fra Helle Thorning-Schmidt.

Derfor har hun en anelse dårlig samvittighed over, at hun først kommer til Danmark i dag.

- Mit besøg kommer lidt for sent. Jeg har haft en invitation meget længe, og hvis vi ikke medregner klimakonferencen, så er det mange år siden, at jeg var i Danmark.

- Jeg har nærmest lidt dårlig samvittighed, for hvis man får en invitation fra en god veninde, så accepterer du den med det samme. Det er på høje tid, jeg kommer, siger Angela Merkel.

Dansk politik - 28. apr. 2015 - kl. 13:40 Thorning malker Merkel-besøg

Ifølge Helle Thorning-Schmidt og Angela Merkel har de to statsledere blandt andet diskuteret krisen i Ukraine, Femern-forbindelsen og den økonomiske krise i Europa.

Helle Thorning-Schmidt og Angela Merkel lige før dagens pressemøde (Foto: POLFOTO)
Helle Thorning-Schmidt og Angela Merkel lige før dagens pressemøde (Foto: POLFOTO)
 

Men også terrorangrebet i Dannmark er blevet vendt.

- Den tyske kansler var én af de første, der ringede til mig, da vi blev ramt af et terrorangreb, og det sætter jeg meget stor pris på, siger Helle Thorning Schmidt.

På vej til statsministerens embedsbolig, Marienborg, nåede de to regeringsledere forbi Krudttønden, hvor terrorangrebet i februar fandt sted.

Politik - 28. apr. 2015 - kl. 13:06 TV: Her er Merkel-pølsen

Se også: Mutti er landet


Ekstra Bladets reporter smager her den såkaldte 'Merkel Wurst' i anledning af forbundskanslerens besøg

103 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere