Annonce:
Annonce:

Messerschmidt afviser kampvalg mod Inger Støjberg

Morten Messerschmidt vil ikke være formand, hvis Inger Støjberg ønsker posten

Næstformand Messerschmidt vil ikke være ny DF-formand, hvis Støjberg byder sig til. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Næstformand Messerschmidt vil ikke være ny DF-formand, hvis Støjberg byder sig til. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Der skal findes en ny frontfigur for Dansk Folkeparti, efter Kristian Thulesen Dahl trak stikket i kølvandet på det katastrofale kommunalvalg.

Morten Messerschmidt har længe flirtet med tanken om at blive DF's nye formand, men i programmet 'Lippert' på TV 2 News afviser han at stille op til formandsposten, hvis løsgænger Inger Støjberg træder ind fra sidelinjen og ønsker at være ny kvinde i spidsen for partiet.

- Hvis Inger Støjberg gerne vil være formand for Dansk Folkeparti, så tror jeg allerede nu her i aften, at jeg kan sige, at så vil jeg klappe i mine små hænder. Så stiller jeg ikke op, siger han til Lippert på TV 2 News.

Den nye formand skal findes på et ekstraordinært landsmøde 23. januar, hvor flere DF-profiler har været nævnt som potentielle afløsere for Thulesen Dahl.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Annonce:

Se Kristian Thulesen Dahl tale om, at han stopper om to måneder

Ville udskyde landsmøde
Blandt andre kan næves DF's eneste medlem af Europa-Parlamentet Peter Kofod, der tidligere foreslog, at DF'erne ventede på en afgørelse i Morten Messerschmidts ankesag om EU-svig og dokumentfalsk i landsretten og Inger Støjbergs sag i rigsretten.

Dermed skulle Dansk Folkeparti ind i marts, før der skulle vælges en ny formand efter Kristian Thulesen Dahl, der trak sig onsdag efter det katastrofale kommunalvalg.

Det forslag blev sparket til hjørne af en anden DF-profil, Martin Henriksen, der i begyndelsen af november blev fyret fra sin stilling som konsulent i Dansk Folkeparti.

- Jeg synes, den desværre viser nogle af de ting, som er gået galt for Dansk Folkeparti gennem en del år efterhånden. Nemlig at man altid finder en eller anden undskyldning for at udskyde beslutninger, sagde Martin Henriksen til Berlingske.

Annonce:

Martin Henriksen fortalte tirsdag til Ritzau, at han ikke ønskede at løfte sløret for, hvem han støttede i formandskampen.

Hverken Peter Kofoed eller Martin Henriksen har afvist at stille op for det skrantende parti, hvor kommunalvalget fik sat en tyk streg under, hvor stor en krise partiet er i, da de fik en gigantisk vælgerlussing og gik tilbage i 98 ud af 98 kommuner.

Kandidaterne til formandsposten i DF skal sendes melde ud 7. januar, hvilket er lige efter rigsretssagen mod Inger Støjberg er afsluttet.

Støjberg selv holder kortene tæt ind til kroppen, fordi hun afventer udfaldet af sin retssag.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der er en række DF'ere, der har spurgt. Nu står jeg ved afslutningen af en rigsretssag, og jeg kan udmærket godt forstå, at I spørger, men jeg har ikke noget at sige om det nu her, sagde hun.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør meget mere om nedsmeltningen i Dansk Folkeparti i Ekstra Bladets podcast Ingen kommentarer herunder eller i din foretrukne podcastapp.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: