Annonce:
Annonce:

Messerschmidt amok i lydfil: Vermund er en 'led kælling'

Maskefald: Lydfil fra internt DF-møde afslører Morten Messerschmidts skyggeside, hvor han kalder Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, for en 'led kælling' og 'gimpen' - med tydelig opbakning fra en ilter Pia Kjærsgaard. Hør den her

Morten Messerschmidt holdt sig ikke tilbage på et internt DF-møde, da han skulle beskrive Pernille Vermund (NB). Her ses han på et møde, hvor de begge er til stede. Foto: Martin Sylvest
Morten Messerschmidt holdt sig ikke tilbage på et internt DF-møde, da han skulle beskrive Pernille Vermund (NB). Her ses han på et møde, hvor de begge er til stede. Foto: Martin Sylvest
Annonce:
Følg Politik

DF's formandskandidat Morten Messerschmidt og partimoder Pia Kjærsgaard viser mørke skyggesider på en hidtil ukendt hemmelig optagelse.

Ekstra Bladet er i besiddelse af en lydfil fra et gruppemøde i Dansk Folkeparti, hvor den potentielt kommende ledelse i partiet helt uden filter går verbalt bersærk over Nye Borgerliges formand.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Hør de hemmelige optagelser her.
 

Pernille Vermund er ifølge Morten Messerschmidt en 'førsteklasses led kælling' og får prædikatet 'gimpen fra Helsingør' hægtet på sig under mødet, der blev lydoptaget 8. oktober 2019.

Annonce:

Tilbage i 2017 sagde Morten Messerschmidt ellers til avisen.dk, at Pernille Vermund var en sympatisk person.

Pia K.: 'Dum som et bræt'
Den tidligere formand for Folketinget og partistifteren, Pia Kjærsgaard, skal have en plads i DF-ledelsen, hvis Morten Messerschmidt vinder formandsvalget 23. januar.

Men det er ikke just den finere etikette, der skinner igennem på gruppemødet. Også Kjærsgaard går frådende til angreb på Nye Borgerliges formand samt profilen Mette Thiesen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ifølge Messerschmidts udfald mod Vermund er det særligt hendes adfærd i Folketingssalen, som er 'indladende' og - tilsyneladende - sammenligneligt med et middelalder-slyngvåben, der blev brugt til at belejre fjender med. Her ses de under en debat i 2020. Foto: Aleksander Klug
Ifølge Messerschmidts udfald mod Vermund er det særligt hendes adfærd i Folketingssalen, som er 'indladende' og - tilsyneladende - sammenligneligt med et middelalder-slyngvåben, der blev brugt til at belejre fjender med. Her ses de under en debat i 2020. Foto: Aleksander Klug
 

Ud over gentagne gange at give Morten Messerschmidt fuldstændig ret i hans spydigheder kalder partistifteren Pernille Vermund for 'falsk som en slange'. Nye Borgerliges Mette Thiesen er - ifølge Pia Kjærsgaard på lydfilen - 'dum som et bræt' og 'virkelig, virkelig dum'.

Ekstra Bladet har foreholdt Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaards udtalelser for Pernille Vermund og Mette Thiesen. Ingen af de to politikere fra Nye Borgerlige ønsker dog at udtale sig.

Annonce:

Hemmelig lydfil: Det sagde de på gruppemødet

Uddrag af Dansk Folkepartis gruppemøde 8. oktober 2019:

Morten Messerschmidt: - Der er en ting, som jeg tror, vi skal være enormt opmærksomme på i relation til borgerlig blok, og det er altså Pernille Vermund.

- Jeg vil sige det på den måde, at hun er enormt indladende. Man kan se dernede, at hun krammer rundt i salen - selv statsministeren. Det er nærmest onager-agtigt (middelalder-slyngvåben, red.).

- Men så ser jeg, hun har en klumme i Ekstra Bladet, hvor hun prøver at slå et fuldstændig kunstigt misforhold op mellem dig (Kristian Thulesen Dahl, red.) og Pia i forhold til klimapolitikken. Hun siger, at Pia er jo den, der ser klimatosser alle vegne. Og nu er Kristian, jeg og andre kapituleret overfor Pias ædruelige og fornuftige linje.

- Altså, hun er en førsteklasses led kælling!

Pia Kjærsgaard: - Ja, det er fuldstændig rigtigt!

Messerschmidt: - Og det må vi aldrig nogensinde glemme.

- Jeg synes bare, det er vigtigt, vi hele tiden holder os for øje, at hvis der er nogen, der er villige …

Pia Kjærsgaard: - Falske!

Messerschmidt: … til at gamble hele det borgerlige sammenhold for sin egen lille profit, så er det altså hende gimpen fra Helsingør.

Pia K: Fuldstændig rigtigt!... Snekkersten.

Messerschmidt: Jeg bliver bare så rasende, når jeg ser det, fordi vi andre prøver at få en reel opposition over for de røde stablet på benene, og så kommer der sådan noget pjat der.

Ukendt kvindelig DF'er: Jamen hun er en kost.

Ukendt mandlig DF'er: En kost, he, he

Senere på samme møde:

Pia Kjærsgaard: - Det er irriterende, fordi hun udnytter enhver chance, og der er jo faktisk kun hende (Pernille Vermund, red.).

- Jeg har længe undret mig over, at Mette Thiesen ikke var mere med. Der er trods alt to kvinder. Og når man i min alder har kendt kvinder gennem temmelig mange år, har man tænk: 'Bliver hun ikke snart sur, hende der Mette Thiesen?'

- Indtil jeg så debatten mellem Marie (Krarup, red.) og Mette Thiesen - så gik det op for mig, at hun er jo dum som et bræt. Virkelig, virkelig dum. Jeg har da aldrig oplevet noget lignende. Det var så amatøragtigt. Dumt. Idiotisk. Det er virkelig bekymrende, at hun er skolelærer. Det er grotesk, simpelthen. Virkelig grotesk. Men det er hun jo så.

- Hun er falsk som en slange (om Vermund, red.).

Tulle vil ignorere
Snakken om Nye Borgerlige og Pernille Vermund handler om, hvorvidt Dansk Folkeparti skal ignorere konkurrenten på højrefløjen eller gå til angreb.

Kristian Thulesen Dahl optræder også på lydfilen, men han holder igen med spydighederne og når aldrig op i samme grovhed som Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard.

- Hvis vi går i rette med hende, får hun en debat ud af det, og så bliver hun synlig, siger daværende DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Ikke første gang
Der er ikke første gang, at Morten Messerschmidt taler grimt og nedladende om en kvinde, som han er uenig med.

Mest kendt er episoden, da han sværtede sin daværende partifælle Rikke Karlsson til i flere medier, da hun slog alarm om forholdene i EU omkring Meld og Feld.

Annonce:

Hun blev i Ekstra Bladet kaldt 'en noget forvirret pige', og til Berlingske lød det, at hun var 'en lidt forvirret pige, der kommer fra Rebild til Bruxelles og ikke kan overskue, hvad der sker omkring hende'.

Morten Messerschmidt kaldte i samme periode DF's tidligere medlem af Europa-Parlamentet Anna Rosbach en 'en lille, forskruet pige.'

Morten Messerschmidt beklagede senere kommentarerne, der var 'røget en finke af panden', måtte man forstå.

I en skriftlig kommentar udtaler Morten Messerschmidt om lydfilen:

'Tonen kan være hård på Christiansborg. Bare tænk på de sms'er, der er blevet oplæst i minkkommissionen! Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der mon bliver sagt om mig på andre partiers lukkede møder. Men det har altså intet med køn at gøre. Du mistror vel heller ikke Barbara Bertelsen for at være imod mænd, fordi hun skriver grimme sms'er om mandlige ministre?'

I en sms til Ekstra Bladet skriver Pia Kjærsgaard, at hun 'ikke vil kommentere en lydfil fra et lukket gruppemøde'.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:

Lyt til Ekstra Bladets politiske podcast Ingen kommentarer herunder eller i din podcastapp

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: