Messerschmidt blev kaldt 'Camre-klonen': Som far og søn

Morten Messerschmidts har haft Mogens Camre som sit store idol, og Messerschmidt kopierede Camre så meget, at det til sidst blev det DF-toppen for meget

- Vi tænkte: 'Lad nu være med at tale som Mogens Camre også. Det er Mogens Camre, der siger det der, hvad synes du egentlig selv?', har DF-formand, Kristian Thulesen Dahl, fortalt. Fotocollage: Polfoto
- Vi tænkte: 'Lad nu være med at tale som Mogens Camre også. Det er Mogens Camre, der siger det der, hvad synes du egentlig selv?', har DF-formand, Kristian Thulesen Dahl, fortalt. Fotocollage: Polfoto

Morten Messerschmidt (DF) har brugt utallige timer på at stå foran spejlet i et forsøg på at efterligne sit store idol Mogens Camre, der mandag afgik ved døden, 80 år gammel.

I mange år var de to politikere så tætte, at deres forhold blev beskrevet som far og søn, og på et tidspunkt gik Messerschmidt under navnet 'Camre-klonen', fordi han kopierede den erfarne politiker i alt, hvad han gjorde.

I 2000 inviterede den dengang 20-årige Morten Messerschmidt det fremtrædende og ofte provokerende medlem af Dansk Folkeparti til Frederikssund for at tale om euro-afstemningen.

Kort efter mødet ansatte Mogens Camre den unge DF'er som sin assistent i Folketinget, og herfra tog både Messerschmidts karriere og forholdet mellem de to fart.

'Er det en parodi?'
I mange år optog Morten Messerschmidt utallige videobånd med timelange folketingsdebatter for at nærstudere udvalgte, erfarne politikere. Han iagttog blandt andet den mangeårige DF'er Peter Skaarups formuleringer for at kopiere hans rolige, dybe klang.

Men ikke kun Skaarup blev efterlignet. På et tidspunkt begyndte Morten Messerschmidt at opføre sig som en kopi af Camre, har flere kolleger tidligere fortalt i et interview med Euroman, der ikke er online.

- Nogle gange kunne jeg godt tænke: 'Er det her en parodi?'. Han overtog også Camres holdninger, specielt i forhold til flygtninge og indvandrere, hvor jeg godt kunne komme i tvivl om, hvorvidt Morten virkelig mente det, fortæller Dansk Folkepartis EU-ordfører og tidligere DFU-formand, Kenneth Kristensen Berth i Euroman.

Også i DF-toppen blev Messerschmidts nye stil bemærket.

- Vi tænkte: 'Lad nu være med at tale som Mogens Camre også. Det er Mogens Camre, der siger det der, hvad synes du egentlig selv?', husker partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, i samme interview.

Messerschmidt i Big Brother
Selvom Camre var meget begejstret for sin assistent, faldt især én hændelse ikke i god jord hos læremesten. Det var, da Messerschmidt for 13 år siden sagde ja til at deltage i realityprogrammet 'Big Brother VIP 2003'.

- I starten var jeg lidt negativ over det. Jeg syntes, det var under hans værdighed. Men vi havde længe diskuteret, hvordan han kunne komme på den politiske tavle, og Morten så Big Brother som en god mulighed, har Camre fortalt.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Morten Messerschmidt, men dette har endnu ikke været muligt.

Se også: Søren Espersen: Camres hjerteblod var at redde Danmark

Se også: Kontroversielle 'Pistol-Camre': Hans liv i 16 vilde citater

288 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere