Annonce:
Annonce:

Messerschmidt bragt i spil som midlertidig formand: Afvist af flertal

Messerschmidt-fløjen forsøgte at bringe næstformanden i spil som overgangsfigur, men det blev ved snakken på hovedbestyrelsesmødet lørdag

På DF's ekstraordinære årsmøde i november sagde Morten Messerschmidt, at det må være op til DF's medlemmer, om han kan blive formand i DF, mens sagen stadig kører:

Messerschmidt fortæller Ekstra Bladets udsendte, hvorfor han sagtens kan blive formand med en eventuel dom på halsen. Video: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Politik

Da medlemmerne af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse lørdag stak hovederne sammen på Hotel Trinity i Fredericia, var de verbale kanoner og maskingeværer pakket væk.

I stedet blev de interne stridigheder ført med skalpel, fortæller flere mødedeltagere dagen derpå.

Men da Morten Messerschmidt-støtten Jens Wornøe foreslog, at næstformanden tog over som midlertidig formand, blev freden alligevel brudt for en stund.

Det nyvalgte medlem af det magtfulde DF-organ foreslog, at Morten Messerschmidt overtog rorpinden frem til et udskudt årsmøde engang efter februar, når ankesagen om svindel med EU-midler ventes at være afgjort ved landsretten.

Den udmelding faldt især Martin Henriksen for brystet.

- Der kom følelserne alligevel i kog, bemærker en mødedeltager.

Annonce:

Forslaget kom da heller aldrig seriøst i spil, da kun 4 ud af 11 hovedbestyrelsesmedlemmer kunne se visdommen i dét forslag. Dermed måtte Morten Messerschmidt, Jens Wornøe, Peter Kofod og DFU-formand Tobias Weische strække våben, allerede inden slaget brød ud.

Morten Messerschmidt var på mødet klar til at tage over ud fra en logik om, at det må være en næstformands lod at stå til rådighed.

Morten Messerschmidt sendte en prøveballon op, men den blev hurtigt skudt ned. Her ankommer han til hovedbestyrelsesmødet i Fredericia lørdag. Foto: Ernst van Norde
Morten Messerschmidt sendte en prøveballon op, men den blev hurtigt skudt ned. Her ankommer han til hovedbestyrelsesmødet i Fredericia lørdag. Foto: Ernst van Norde

Medlemmerne af den store flertal i hovedbestyrelsen ser stadig Kristian Thulesen Dahl som den store rorgænger, der godt kan styre skibet, indtil en ny høvding er valgt.

De anså en udskydelse af årsmødet af hensyn til Morten Messerschmidt som en særdeles uholdbar løsning.

- Hvem aner i virkeligheden noget om, hvorvidt den sag rent faktisk er afsluttet til februar, konstaterer en unavngiven topfigur.

Allerede inden mødet gjorde Kristian Thulesen Dahl det klart, at han ønskede en hurtig løsning uden slinger i valsen. Og sådan blev det.

Det ekstraordinære årsmøde bliver afholdt 23. januar i Herning. Kandidater skal melde sig senest 7. januar.

Tulle og klaphatten: En kæmpe succes

Kristian Thulesen Dahl har altid haft en let gang på jord.

Men lørdag eftermiddag var ja-hatten alligevel lidt højere end sædvanligt. Væk var al krisesnak og mindelser om vælgerflugt.

- Hvad er det for et Dansk Folkeparti ,du efterlader?

- De fleste er i dag enige om, at Dansk Folkeparti har gjort en kæmpe forskel i dansk politik. Det samfund, vi har i dag, ville være meget anderledes, hvis ikke vi havde været her.

- Så det er et kæmpe succesfuldt Dansk Folkeparti.

- Et parti som mandatmæssig ikke ligger, der hvor vi skal ligge. Det er ikke, fordi politikken er forkert. Så ville de andre partier ikke konkurrere om at snuppe vores politik. Det er, fordi vi ikke selv har tilstrækkelig hul igennem til vælgerne.

- Har du lige sagt, at du efterlader et kæmpe succesfuldt Dansk Folkeparti?

- Jeg siger, at hvis man kigger på hele vores historie over 25-26 år, så har Dansk Folkeparti været en kæmpesucces.

- Du bliver spurgt om, hvilket parti du efterlader nu?

- Politik måles både på, hvor mange mandater man selv har. Det måles også på, om man har fået sin politik igennem. Der er de fleste enige om, at Dansk Folkeparti har gjort en kæmpe forskel, siger Kristian Thulesen Dahl.

Peter Kofod drømte søde drømme om en udskydelse af formandsvalget. Foto: Ernst van Norde
Peter Kofod drømte søde drømme om en udskydelse af formandsvalget. Foto: Ernst van Norde
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: