Messerschmidt efter EU-dom: Udemokratisk og vanvittigt

Regeringen må tage til Bruxelles og rejse sagen, siger Morten Messerschmidt efter dansk nederlag i EU-dom.

(Foto: Linda Johansen)
(Foto: Linda Johansen)

Det er "ganske forrykt", at EU gang på gang kan underkende den danske udlændingepolitik, selv om Danmark har et retsforbehold.

Og det er 'grundlæggende udemokratisk', at ingen EU-lande kan stramme reglerne for tyrkiske familiesammenføringer uden at komme i konflikt med EU-retten.

Det siger Dansk Folkepartis EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt, efter at EU-Domstolen tirsdag har underkendt en stramning af den danske udlændingelov fra 2004.

Dansk politik EU-dom baner vej for nye tyrkiske familiesammenføringer

EU-Domstolen mener således, at den danske udlændingelov ulovligt begrænser den ret, som tyrkiske arbejdstagere i Danmark har til at få familiesammenføring med deres børn.

- Det er ganske forrykt, at EU gang på gang kan underkende dansk udlændingepolitik, selv om vi har et retsforbehold, siger Morten Messerschmidt.

- Men det er også grundlæggende udemokratisk, at et parlament ikke kan ændre på regler, der én gang er vedtaget, siger han.

EU's associeringsaftale med Tyrkiet er skruet sådan sammen, at EU-landene ikke må indføre nye begrænsninger for vilkårene for adgang til beskæftigelse for tyrkiske arbejdstagere og deres familiemedlemmer, der har opnået opholds- og arbejdstilladelse.

- Det er både forrykt og fundamentalt udemokratisk, siger Morten Messerschmidt.

- Hvis der kommer en regering, der ønsker at slække på kravene, så kan en ny regering året efter ikke stramme dem igen. De mest slappe regler, som et land måtte gennemføre, kan aldrig strammes igen for Tyrkiets vedkommende, siger Morten Messerschmidt.

Han vil derfor have regeringen til at tage sagen op på det næste EU-rådsmøde med det mål at få associeringsaftalen, som han kalder 'vanvittig', lavet om.

- Regeringen må tage til Bruxelles og rejse det her. I en tid, hvor der er så meget ustabilitet omkring migration, kan man ikke have, at medlemslandene - og herunder Danmark - er forhindret i at stramme reglerne for familiesammenføring, siger Messerschmidt.

86 kommentarer
Vis kommentarer