Messerschmidt færdig som DF-boss i Bruxelles

- Jeg må konstatere, at der er rejst tvivl om min ledelse, siger Morten Messerschmidt (DF) efter Ekstra Bladets afsløringer af en række uregelmæssigheder i hans EU-fond, Meld

Morten Messerschmidt trækker sig som formand for Danskl Folkepartis gruppe i Europa Parlamentet.

- Den seneste uge har der i en række medier været rejst nogle anklager og mistanker mod mig. Alle i mine øjne grundløse og forkerte. Jeg har efter bedste evne forsøgt at forklare tingene.

- Men jeg må konstatere, at der er rejst tvivl om min ledelse og forvaltning af tingene i Bruxelles, som jeg er ked af, og som sår tvivl om både det politiske projekt og om min troværdighed. Det skygger så meget for mit politiske virke, at jeg ikke længere føler, jeg er den rette til at stå i spidsen. Derfor tager jeg konsekvensen og træder tilbage som leder af Dansk Folkepartis gruppe i Europa-Parlamentet, udtaler han i en pressemeddelelse.

Karlsson lavede åben politianmeldelse af Messerschmidt

Morten Messerschmidt erkender, at han har begået fejl i sagen omkring sit europæiske parti.

- Jeg kan konstatere, at der ikke er søgt uretmæssig økonomisk støtte. Jeg kan endvidere oplyse, at angivelsen af fhv. medlem af DF i Europa-Parlamentet Rikke Karlssons nationalitet som litauisk og ikke dansk ved registreringen i Frankrig beror på en administrativ fejl.

- Fejlen hidrører fra det tidligere års formular, hvor der rent faktisk var et litauisk medlem. For 2015, hvor fejlen optræder, er der registreret følgende syv nationaliteter: Italien, Ungarn, Slovakiet, Østrig, Frankrig, Polen og Danmark.

Rohde klar til at fjerne Messerschmidts immunitet

- Den forkert angivne nationalitet er altså en administrativ fejl i det franske register, og den har i øvrigt ingen som helst betydning haft for økonomien, for det europæiske parti MELD, for DF’s gruppe i Europa-Parlamentet, for mig eller Rikke Karlsson, lyder det i pressemeddelelsen.

Tidligere DF'er: Ligner slet ikke mit gamle parti

Tulle giver partifælle mundkurv på