Annonce:
Annonce:

Messerschmidt fra talerstolen: Jeg erkender sjusk - men ikke noget kriminelt

Messerschmidt møder vælgerne i trygge rammer i Frederikssund

Sådan lød Messerschmidt, da han trak sig fra som formand for DF i Bruxelles og blev konfronteret af Ekstra Bladet
Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkepartis skandaleombruste stemmesluger Morten Messerschmidt møder for første gang i over syv måneder sine vælgere, når han i dag holder grundlovstale på hjemmebane i barndomsbyen Frederikssund, hvor mor-Messerschmidt, Inge, sidder i byrådet og er lokalformand for partiet. 

Morten Messerschmidt gør comeback

Morten Messerschmidt har været væk fra den politiske scene siden oktober, hvor han fik et ildebefindende og siden sygemeldte sig med stress. Sammenbruddet kom efter Ekstra Bladets afsløring af misbrug af EU-midler i EU-fondene Meld og Feld.

Ekstra Bladet er til stede ved Grundlovsmødet i Kalvøen, og det er en tilsyneladende frisk Messerschmidt, der er troppet op.

I sin tale nævnte han flere gange EU-sagerne, men han slog også fast, at:

Annonce:

- Jeg betragter mig selv som et oprigtigt menneske. Et hæderligt menneske, men ikke som et fejlfrit menneske. Naturligvis begår man fejl. Og det har jeg gjort.

- Jeg påtager mig ansvaret og vedkender mig de fejl, jeg har begået. Jeg har ikke lagt den vægt på formalier og processer, som jeg burde. Jeg har ikke været nøjeregnende nok, fordi jeg har fokuseret alt min tid på det politiske. For jeg tror det grundlæggende er det, mine vælgere har stemt på mig for og derfor forventer, siger Messerschmidt fra talerstolen.

DF'eren har barberet det lange skæg væk, som han havde anlagt sig under sygdommen, og tilbage er den skarpe retorik, han er kendt for.

- Arbejdet i MELD har været præget af sløseri og sjusk fra min side, og det er ikke godt nok. Jeg har måttet se mig angrebet på min troværdighed, og det har muliggjort, at vores politiske modstandere har kunnet kaste smuds - ikke bare på mig men også Dansk Folkeparti, og det projekt, jeg har brugte de sidste 20 år på. Og det beklager jeg, det tager jeg ansvaret for.

Annonce:

- Men til gengæld er det også vigtigt for mig at afvise, at der på nogen måde er foregået noget kriminelt. Jeg erkender, at der har været sjusk, men det har handlet om politik ikke personlig vinding.

- Og jeg kan på forhånd fastslå, at dem der skulle drømme om, at finde det mindste bevis på, at jeg skulle have beriget mig selv med mine handlinger vil blive skuffet, det har handlet om politik, forklarer Morten Messerschmidt, der i øjeblikket bliver undersøgt af EU's antisvindelenhed Olaf.

Massakreret af pressen
Han ankom flankeret af kæresten Dot Wessmann til Frederikssund.

Engell efter comeback: Her er Messerschmidts fremtid

- Det er fantastisk, han er tilbage, nu er han klar til at lave politik. Det er jo det, han kan. Han er 100 procent klar, siger hun til Ekstra Bladet og fortsætter:

- De sidste syv måneder har været en udfordring. Det er aldrig rart at se en, man holder af, blive massakreret af pressen. Og at det går ud over det fysiske velbefindende, siger Dot Wessmann.  

Annonce:

Comeback i weekenden
Messerschmidt bebudede sit politiske comeback i weekenden, hvor han på Facebook erkendte at have begået fejl:

'Naturligvis begår jeg fejl – og det har jeg gjort. Det har jeg måske ikke været god nok til at acceptere', skriver Morten Messerschmidt på Facebook.

Som følge af skandalen har Dansk Folkeparti deponeret omkring 2,6 millioner kroner, som de betaler tilbage til EU's kasse, hvis EU's antisvindelenhed OLAF kræver det. 

Du kan læse mere om nogle af EU-sagerne her:

Tyk ironi: Messerschmidts bog om EU-fråds betalt af skandalefond

Messerschmidts fond betalte Frankrigstur for minister og kæreste: Så dyr var den

Nye afsløringer: DF inviterede på Bruxelles-tur for 62.431 kroner

Nye afsløringer: DF inviterede på Bruxelles-tur for 62.431 kroner Skattekroner betalte for Messerschmidts julekort til 31.000 kr

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: