Messerschmidt går ny vej for at smide Levakovic ud

Sigøjner-bossen Gimi Levakovic kan ikke udvises ifølge Højesteret, men nu vil DF's Morten Messerschmidt have ham sendt til et kroatisk fængsel

Dommen over Gimi Levakovic bliver her afsagt den 12. maj 2016

EU-politikere skal nu tage stilling til om den omstridte sigøjnerboss Gimi Levakovic og andre kriminelle skal afsone deres fængselsstraf i hjemlandet.

Det er Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt, som foreslår en ny ordning, der går uden om Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Det sker efter, at Højesteret i Danmark slår fast, at Levakovic ikke kan udvises til Kroatien, selv om han er kroatisk statsborger.

- Jeg foreslår, at EU-borgere afsoner i deres hjemlande. Det skal være uafhængigt af andre konventioner, fordi man må gå ud fra, at fængselsforholdene er tålelige, hvis man er medlem af EU, siger Morten Messerschmidt til Ekstra Bladet.

Gimi Levakovic har 28 domme bag sig. Ved 23 af dommene har han samlet fået 10 års fængsel og har afsonet cirka syv år bag tremmer for tyveri, bedrageri, vold, og trusler. Endvidere fik han i 2011 fik han to års fængsel for forsætligt at have kørt sin tidligere hustru og dennes kæreste ned med sin bil.

Artiklen fortsætter under videoen

En meget påvirket Jeanette Birk fortæller i 2015 om dengang, hun fik stjålet sin hundehvalp af to medlemmer af Levakovic-familen

Den seneste dom, der førte til kravet om udvisning af Danmark i 12 år, var på halvandet års fængsel for besiddelse af en skarpladt pistol og dødstrusler mod en anden sigøjnerfamilie i Korsør.

- Det er så oprørende, at man kan nasse så meget på det danske system, lave så meget kriminalitet og så stadig nyde den fordel at befinde sig i et dansk fængsel i stedet for Kroatien, siger Morten Messerschmidt.

Gimi Levakovics skæbne afgøres i dag. (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Danmark eller Kroatien: Her er dommen over Gimi Levakovic

Gimi Levakovic kom til Danmark med sin familie som tre-årig i 1972 og har boet her lige siden.

Hans mor, flere søskende og hans fire børn bor her. De to mindreårige, en dreng og en pige, har han forældremyndigheden over, men de er begge tvangsfjernet og har ingen kontakt med deres mor, som er stofmisbruger.

Gimi Levakovic gik i skole til 7. klasse, har ingen uddannelse og har aldrig været på arbejdsmarkedet.

Han har aldrig været i Kroatien og taler ikke kroatisk, men to af hans brødre, der også er kroatiske statsborgere, er udvist til Kroatien på grund af grov kriminalitet, men de er ikke sendt ud af Danmark endnu.

- Vi har et opholdsdirektiv, der siger, at man ikke må ligge sit værtsland til last, hvis man er unionsborger, og hvis der er nogen, som har lagt Danmark til last, så må det være Levakovic, fortæller Messerschmidt.

- Der er for mange østeuropæiske lande, som vægrer sig ved at tage imod deres egne statsborgere, og det er uacceptabelt, lyder det.

Gimi 'Boss' Levakovic kan takke EU og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention for, at han trods en massiv kriminel karriere med 28 domme siden han fyldte 18 år, får lov til at blive i Danmark.

Højesteret lagde i sin 11 sider lange dom især vægt på fire tidligere domme fra EU-Domstolen og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Dommene gør det samlet set meget svært at udvise en EU-borger, der har boet næsten hele livet i Danmark og som har familie og børn her.

Derfor siger Højesteret i dommen, at det vil være et 'uproportionalt' indgreb i Gimi Levakovics ret til respekt for sit privatliv og familieliv at udvise ham.

680 kommentarer
Vis kommentarer