Messerschmidt gik ned med stress: Jeg har begået fejl

Morten Messerschmidt (DF) gør politisk comeback, efter måneders sygemelding ovenpå Ekstra Bladets afsløringer af pengegriseri i EU-fonde

Det var kæresten Dot Wessman, som slog alarm, da Morten Messerschmidt (DF) fik et ildebefindende i bilen klokken 14.45 den 22. oktober sidste år. (Foto: Janus Engel)
Det var kæresten Dot Wessman, som slog alarm, da Morten Messerschmidt (DF) fik et ildebefindende i bilen klokken 14.45 den 22. oktober sidste år. (Foto: Janus Engel)

Dansk Folkepartis stemmesluger er overrasket over, hvor hårdt han har været ramt at stress.

Det siger Morten Messerschmidt i et interview med TV2, før han gør politisk comeback grundlovsdag efter syv måneders sygemeldelse.

- Jeg gik ned med stress og var faktisk overrasket over, hvor hårdt den slags kan ramme. Og jeg må også sige, at jeg havde egentlig aldrig troet, det skule ramme mig, siger Morten Messerschmidt til TV 2.

Det var kæresten Dot Wessman, som slog alarm, da Morten Messerschmidt fik et ildebefindende i bilen klokken 14.45 den 22. oktober sidste år.

Morten Messerschmidt er indlagt, efter at kæresten Dot Wessman slog alarm. Polfoto: Jens Dresling
Morten Messerschmidt er indlagt, efter at kæresten Dot Wessman slog alarm. Polfoto: Jens Dresling

Parret var på vej i sommerhus, da Morten Messerschmidt fik problemer med at mærke sine arme og ben. Samme aften blev DF'eren dog udskrevet fra hospitalet, oplyste europa-parlamentarikerens daværende presserådgiver Kristian Wederkinck.

Jeg har lavet fejl
Sammenbruddet kom efter Ekstra Bladets afsløring af misbrug af EU-midler i EU-fondene Meld og Feld.

Dansk Folkeparti har foreløbig betalt over to millioner kroner tilbage EU's kasse som følge af skandalen, og Messerschmidt erkender på Facebook, at han har lavet fejl.

- Naturligvis begår jeg fejl – og det har jeg gjort. Det har jeg måske ikke været god nok til at acceptere.

- Men jeg påtager mig ansvaret og vedkender mig mine fejl, og jeg ved også, at jeg burde have reflekteret mere over mine handlinger, så fejltrin kunne være undgået, skriver Morten Messerschmidt på Facebook.

Det var efter længere tids pres og 'en tsunami af anklager', at det ifølge DF'eren gik galt.

- Det har været meget ubehageligt at opleve, hvordan man kan reagere fysisk på en psykisk presset situation, siger Morten Messerschmidt til TV2

Klagede over armen og ben
På dagen for sygemeldingen klagede Morten Messerschmidt ifølge rådgiveren over smerter i hovedet og været uoplagt, men på vej op i bilen begynder han at klage over flere ting.

- Han klager over følelsesforstyrrelser i arme og ben, inden det går galt. Dot bliver nervøs og ringer til 1813, som beder hende om at drøne til Hillerød Hospital, fortalte Kristian Wederkinck.

På mandag er Morten så tilbage på den politiske scene, hvor han holder grundlovstale i Frederikssund. Og så er han i fulde omdrejninger igen, oplyser DF's næstformand Søren Espersen.

- Når han begynder, så er det 100 procent. Jeg var sammen med ham for 14 dage siden, og han er i storform. Han glæder sig til at starte, siger Espersen.

Messerschmidt på vej tilbage: Ansætter spindoktor

Engells brevkasse: Er Messerschmidt færdig?

Nyt skæg
Morten Messerschmidt har sågar ifølge Søren Espersen anlagt sig et 'lille klædeligt fuldskæg'.

 

Morten Messerschmidt blev smidt ud af partiets ledelse, det såkaldte koordinationsudvalg, da skandalen rullede, og der er ikke planer om, at han skal tilbage.

- Skal han tilbage i k-udvalget i toppen af DF?

- Martin Henriksen er jo lige kommet ind, så der er ingen planer om, at Morten skal ind i udvalget.

Sygdom koster Messerschmidt EU-post

Om de pågående undersøgelser af Morten Messersschmidts rolle i Meld-skandalen, hvor EU-kroner bl.a. blev brugt på DF's partiarrangementer, siger næstformanden:

- Olaf (EU's antisvindelenhed, red.) har endnu ikke interviewet Morten, men vi regner med det sker umiddelbart efter, at han er begyndt i parlamentet igen.

Messerschmidt udskrevet: Han har haft blackout

Dot slog alarm: Messerschmidt fik ildebefindende i bilen

Selv erkender Morten Messerschmidt, at han har sjusket.

- Det har altid været mit mål: At omsætte vælgernes tillid til politisk indflydelse. I dag ser jeg, at det har gjort mig sårbar. Især i Meld har det ført til sjusk, og det er ikke godt nok, skriver han.

- Jeg har helt klart undervurderet og negligeret nogle af de formaliteter og processer, som naturligvis skal være i orden, også i en forening som Meld.

Morten Messerschmidt har siddet i Europa-Parlamentet siden 2009. I 2014 blev han valgt med 465.758 personlige stemmer. Det er det højeste antal personlige stemmer nogensinde i Danmark.

Det var ventet, at Messerschmidt ville vende tilbage i enten april eller maj. Nu bliver det altså juni.

Du kan læse mere om nogle af EU-sagerne her:

Tyk ironi: Messerschmidts bog om EU-fråds betalt af skandalefond

Messerschmidts fond betalte Frankrigstur for minister og kæreste: Så dyr var den

Nye afsløringer: DF inviterede på Bruxelles-tur for 62.431 kroner

Nye afsløringer: DF inviterede på Bruxelles-tur for 62.431 kroner Skattekroner betalte for Messerschmidts julekort til 31.000 kr

Tilbage i marts blev han valgt som næstformand i Europa-Parlamentets Forfatningsudvalg. Og efterfølgende ansatte han Erik Bjørn Møller som ny spindoktor.

Erik Bjørn Møller har blandt andet en fortid som pressechef i Socialdemokratiet og daværende partiformand Mogens Lykketoft.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby