Messerschmidt: Han fortjener ikke en begravelse i dag

Dansk Folkeparti vil have Omar El-Hussein begravet et ukendt sted for at undgå tilflugtssted for islamister

Omar El-Hussein (Polfoto)
Omar El-Hussein (Polfoto)

Den afdøde terrorist, Omar El-Hussein, der i dag begraves på den muslimske begravelsesplads i København, bør begraves i hemmelighed på et for offentligheden ukendt sted.

Det mener Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt.

- Selvfølgelig skal han lægges i jorden. Vi kan jo ikke have lig flydende i gaderne. Men, som jeg har sagt flere gange, så mener jeg, at han skal begraves endeligt et ukendt sted i dag. Langt væk fra der, hvor alle de fanatiske tosser vil kunne bruge det som hyldestplads, siger Morten Messerschmidt til Ekstra Bladet på dagen for Omar El-Husseins begravelse.

- Det må være muligt for myndighederne, som det også er i Frankring, at beslutte, hvor en terrorist skal begraves. Det finder jeg helt naturligt, så gravpladsen ikke bliver en magnet på alle dem, der følger den fanatiske, islamistiske ideologi.

112 Omar skal begraves i eftermiddag

Samfund Imamer vender sig mod Omar ved fredagsbøn

Terror Indsatte med muslimsk baggrund jubler over drab i tv

Morten Messerschmidt vil imidlertid ikke forholde sig til, om den endelige begravelse af Omar El-Husseins skal foregå så hemmeligt, at de nærmeste pårørende ikke kender stedet.

- Jeg bekymrer mig ærligt talt ikke om forældrene og de pårørende. Jeg er optaget af Danmark og vores frihedsrettigheder. Og i det her tilfælde mener jeg, at kisten bør køres bort og lægges et ukendt sted.

Hos SF mener kirkeordfører Pernille Vigsø Bagge ikke, at begravelsen af Omar El-Hussein skal stoppes.

- Vi har en begravelseslovgivning i det her land. Og den skelner ikke mellem, hvad man har foretaget sig i levende live. Den lovgivning skal selvfølgelig følges. Men jeg vil ikke tage stilling til, hvad man skal stille op med selve gravpladsen, siger Pernille Vigsø Bagge til Ekstra Bladet