Messerschmidt i heftigt forsvar: Falske og forblommede påstande

Der er absolut intet at komme efter, understreger Morten Messerschmidt i sagen om omstridt partifond, som DF har nydt godt af. Han afviser dog stadig at fremlægge et eneste bilag

Morten Messerschmidt gør klart, at han intet har at skjule trods de seneste dages angreb fra afhopperen Rikke Karlsson. (Foto: Astrid Dalum)
Morten Messerschmidt gør klart, at han intet har at skjule trods de seneste dages angreb fra afhopperen Rikke Karlsson. (Foto: Astrid Dalum)

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt afviser på det kraftigste, at der skulle være de mindste problemer ved de økonomiske tilskud fra FELD og MELD – herunder til DF’s sommertogt på havet.

Derfor understreger DF’eren, at han ikke vil have noget problem med, hvis ’enheden for politiske strukturer og finansiering’ i EU-Parlamentet påbegynder en decideret undersøgelse af finansieringerne.

Se også: Her er DF-bådturen EU gransker

Se også: EU gransker udbetalinger i Messerschmidt-fonde

Alt er i orden
– Jeg er åben for enhver form for undersøgelse eller tjek. Der er fuldstændig orden i tingene i alle ender og kanter, så det har jeg ikke noget problem med. Jeg vil bare gøre opmærksom på, at man slet ikke kan bruge de her penge, før projekterne er forhåndsgodkendt, siger Morten Messerschmidt til Ekstra Bladet.

– På din Facebook-side linker du selv til EU’s regler om det her, hvor der blandt andet står, at tilskuddet ikke må bruges til kampagneudgifter i forbindelse med folkeafstemninger ...

– Det er sådan, at en valgkamp defineres som tre uger før og efter valgdatoen. Det er den praksis, der gælder i Europa-Parlamentet, og som er genstand for vores revision og forhåndsgodkendelse. Den sejltur, vi havde for at oplyse danskerne om EU, fandt sted i sommeren 2013, og kommunalvalget var tre måneder efter. Så reglerne er overholdt til punkt og prikke.

Ingen bilag
Morten Messerschmidt understreger, at han ingen intentioner har om selv at lægge bilagene frem fra FELD og MELD.

Han understreger, at hvis han skal offentliggøre bilagene, så bør der også rejses krav om, at de andre danske EU-parlamentarikere gør det samme.

– I et retssamfund gælder der de samme regler for alle. Vi har overholdt samtlige regler. Der kan ikke sættes en finger på noget som helst.

– Du har om nogen været en frontkæmper for åbenhed i EU-systemet. Skulle så du ikke gå forrest her med et godt eksempel?

– Jeg har stillet et utal af forslag om bedre og mere åbenhed. Det vil vi meget gerne efterleve, når alle andre gør det. Jeg synes at kunne mindes, at Ekstra Bladet også er tilhænger af åbenhed. Fremlægger I jeres regnskaber? Fremlægger I jeres indtægter for porno-siderne på de bagerste sider? Hvorfor gør I ikke det, når I er frontkæmpere for åbenhed? lyder det fra Messerschmidt, der konstaterer:

– Du skal i hvert fald ikke sidde og fremføre, at jeg har en anløben moral, hvis I ikke selv er villige til at stå på mål for det.

Se også: EU-kollegaer presser Messerschmidt: Læg alt frem!

Se også: Karlsson om Messerschmidts folk: Jeg skulle skrive under på blanke A4-ark

Om kritikken fra Margrete Auken om dobbeltmoral lyder det fra Messerschmidt:

– Jeg er så rørt over den kærlige, nærmest moderlige omsorg, Margrete Auken viser for min person. Jeg kan nærmest ikke holde tårerne tilbage.

– Har du fået et vink med en vognstang fra DF-toppen i forbindelse med din Facebook-opdatering?

– Den Facebook-opdatering har jeg skrevet fuldstændig på egen hånd, fordi det er mig, som er genstand for denne totalt urimelige hetz, som er aldeles grundløs.

– Hvis der bare var en eneste konkret ting, I kunne komme med, men det er der ikke.

– Alt sammen er insinuationer, falske og forblommede påstande, hensigtserklæringer og hvad ved jeg.

249 kommentarer
Vis kommentarer