Messerschmidt i krig mod Elbæks 'vanvid'

Frontal-angreb på cirkus-Uffe: Hvis du stemmer på Thorning, får du fritgående bisonokser og kødløse dage på Finansloven, lyder det i ny DF-kampagne (opdateret med kommentar fra Alternativet og forsvarsminister Nicolai Wammen)

Messerschmidt tager sig til hovedet. Bedst som han troede, at det ikke kunne blive værre end hos Enhedslisten, så rykker Elbæk ind, advarer han. (Foto: Ole Lind)
Messerschmidt tager sig til hovedet. Bedst som han troede, at det ikke kunne blive værre end hos Enhedslisten, så rykker Elbæk ind, advarer han. (Foto: Ole Lind)

En stemme på Helle Thorning er en stemme på borgerløn, fritgående bisonokser og kødløse dage på Finansloven.

Sådan lyder det fra EU-stemmeslugeren, Morten Messerschmidt (DF), der netop har lanceret en ny Facebook-kampagne, som bruger præcis samme retorik som Socialdemokraterne, der hævder, at ’en stemme på Thulesen Dahl er en stemme på Løkke og nulvækst’.

’En stemme på Thorning er en stemme på Uffe Elbæk’, lyder det nu fra Morten Messerschmidt på Facebook.

Før valget blev udskrevet, forventede de fleste, at Uffe Elbæk var garant for stemmespild i rød blok. Dermed ville han reelt forhindre Thorning i at genvinde magten. Men i meningsmålingerne står Elbæks parti Alternativet nu til at storme ind i Folketinget med 6-7 mandater – og holder det frem til valgdagen, så kan flertallet tippe over til rød blok.

- Helle Thorning er meget optaget af, hvad der eksperimentelt, og hvad der ikke er eksperimentelt. Men man kan vel næppe finde noget mere eksperimenterende end det, som Uffe Elbæk står for, siger Morten Messerschmidt til Ekstra Bladet.

Dansk politik Munter Haarder til Elbæk: Der er gået Panorama i den

- Til sammenligning er stemme på Lars Løkke da det mest kedelige og konservative, man kan forestille sig i forhold til, hvad Uffe Elbæk repræsenterer af vanvid, forklarer han med henvisning til, at Helle Thorning netop advarede mod 'eksperimentet Løkke', da hun udskrev valget.

Artiklen fortsætter under billedet...

S advarer om, at en stemme på Thulesen Dahl er en stemme på Løkke. Men en stemme på Thorning er en stemme på Uffe Elbæks vanvid, lyder det nu fra Morten Messerschmidt på Facebook.
S advarer om, at en stemme på Thulesen Dahl er en stemme på Løkke. Men en stemme på Thorning er en stemme på Uffe Elbæks vanvid, lyder det nu fra Morten Messerschmidt på Facebook.

- Er der nogle af Elbæks forslag, som du vil betegne som særligt vanvittige?

- Jeg ved jo, at Socialdemokraterne er meget optagede af, hvor pengene skal komme fra. Så det kunne være spændende at vide, hvor de vil finde de 270 milliarder kroner, som det vil koste at reducere arbejdsugen til 30 timer. Det er jo ren økonomisk Jepardy.

- Og det med påtvungen vegetar-menu lyder da også ret utiltalende. Socialdemokraterne har ellers de sidste 100 år kæmpet for bedre levestandard. Men nu skal de basere sig på et parti, som tvinger folk til vegetar-menu en gang om ugen. Det er da ikke særligt sympatisk.

- Det er vel 'kun' i institutionerne?

- Det er da kun fordi, at det er der, de har beføjelser. De kan trods alt ikke styre helt, hvordan det ser ud hjemme i folks private køkkener.  Og hvad med alt det med at vi skal til at have vilde dyr gående frit i naturen. Var det bisonokser? Hvad så med ulve og andre vilde dyr. Det må da også være noget for den kreative sjæl Uffe Ulbæk.

- Ulvene er her jo allerede?

- Vi har jo en løbende diskussion, om de skal køres tilbage til Tyskland - eller om de skal fredes og sættes fri. Man skal bare huske på, at hvis Thorning bliver statsminister, så skal hun lave finanslove og anden politik med Uffe Elbæks kreative cirkusfolk. Det ved jeg ikke, om Danmark har brug for. De taler også om borgerløn. Det er jo en tanke, man troede var død med Sovjetunionens sammenbrud. Det er skræmmende, at en socialdemokratisk regering skal basere sig på den slags politikere.

- Så du tror, at han får disse forslag igennem, hvis han bliver parlamentarisk grundlag for Helle Thorning?

- Hvis man ser hvor skruppelløst, denne her regering har ageret de sidste fire år, så er der da ingen grænser for, hvad den kan finde på. Og man skal jo tælle til 90 på Christiansborg. Og bedst som man forestillede sig, at fantasterierne ikke kunne blive voldsommere end hos Enhedslisten ... så bom, så rykker cirkus Elbæk ind i Statsministeriet.

- I får vel heller ikke hele jeres politik igennem som støtteparti for en Løkke-regering?

- Just wait and see. Selvfølgelig skal man altid give nogle kompromisser. Man skal altid slå syv kors for sig, men hvis målingerne holder nogenlunde med hensyn til balancen – og den styrke, som Løkke kommer ud af denne her valgkamp med – så er det hævet over enhver tvivl, at det vil kunne aflæses i politisk indflydelse, at Dansk Folkeparti bliver den store succes i blå blok. Fx når det gælder grænsekontrol og sociale ydelser til EU-borgere og den slags ting. Der kommer Lars Løkke simpelthen bare til at give sig, og det samme på en række andre områder. Vi kommer til at få en kæmpestor indflydelse efter det her valg – og den samme logik gælder på Venstre-fløjen.

Glæde hos Uffe
Hos Alternativet glæder man sig over DF's Facebook-kampagne, fordi den øger interessen for partiets politik, oplyser pressechef Magnus Harald Haslebo.

'Vi har fokus på at fortælle borgerne, hvad vores politik i virkeligheden går ud på, og den tilgang har affødt en tiltagende interesse for vores politik, og det er vi rigtig glade for - selvfølgelig også, når interessen kommer fra Dansk Folkeparti', skriver han i en kommentar via sms.

Hos Socialdemokraterne er det forsvarsminister Nicolai Wammen, som er dagens ordfører på spørgsmål om Alternativet og Dansk Folkeparti.

'Først opfordrede Morten Messerschmidt til, at danskerne skulle støtte Alternativet, og nu kører han så skræmmekampagne. Alle ved, at der kun er to statsministerkandidater i Danmark: Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke. Det her handler om, at Morten Messerschmidt udmærket er klar over, at mange af DF’s vælgere er dybt bekymrede ved tanken om, at Løkke skulle blive statsminister igen. Derfor prøver Morten Messerschmidt på alle måder at tale om noget andet. Men det virker ikke, skriver Nicolai Wammen i en sms og fortsætter:.

'Det ville da være mere ærligt, hvis Morten Messerschmidt i stedet havde lavet en grafik, der viser, at en stemme på Dansk Folkeparti er en stemme på Lars Løkke og hans nulvækst.'

Artiklen er opdateret med kommentar fra Alternativets pressechef og forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

Uffe Elbæk var i studiet hos Paula Larrain, hvor han fortæller helt konkret om den 30 timers arbejdsuge. (Foto: Ekstra Bladet TV)

Uffe Elbæk fortalte på den første valgdag, hvad planerne var for Alternativet. (Foto: Sverre Quist)

 

1 af 2 S advarer om, at en stemme på Thulesen Dahl er en stemme på Løkke. Men en stemme på Thorning er en stemme på Uffe Elbæks vanvid, lyder det nu fra Morten Messerschmidt på Facebook.
2 af 2 Messerschmidt tager sig til hovedet. Bedst som han troede, at det ikke kunne blive værre end hos Enhedslisten, så rykker Elbæk ind, advarer han. (Foto: Ole Lind)
332 kommentarer
Vis kommentarer