Messerschmidt i nye problemer: Undergravet af EU-chef

Morten Messerschmidt vil ikke give Rikke Karlsson bilag, fordi hun ifølge ham først blev medlem i de omstridte fonde ved årsskiftet. Men den forklaring holder ikke, lyder det fra pressechef i Bruxelles

Morten Messerschmidts påstand halter, lyder det (Foto: Polfoto)
Morten Messerschmidts påstand halter, lyder det (Foto: Polfoto)

Hvis Morten Messerschmidt med en længere Facebook-forklaring troede, han havde lukket sagen om Rikke Karlssons uventede exit og den efterfølgende virak om skjulte bilag, så tager han fejl.

TV2 kan nemlig fredag middag afsløre, at en hjørnesten i Morten Messerschmidts forklaring nu bliver undergravet af pressechefen for Europa-Parlamentet,  Marjory van den Broeke.

Det holder nemlig ikke vand, siger hun, når Morten Messerschmidt afviser Rikke Karlssons krav om indsigt i MELD og FELD med henvisning til, at hun først var medlem af fonden og bevægelsen fra 1. januar 2015.

- Ansøgninger om støtte for et år skal senest sendes ind i september året før og den ansøgning skal også indeholde en liste over de medlemmer af de politiske partier, som ansøger om støtte, og størrelsen af støtten afhænger af antallet af medlemmer af Europaparlamentet, siger Marjory van den Broeke til tv-stationens hjemmeside.

Se også: Professor afviser Messerschmidts båd-forklaring: Den holder ikke

Se også: Messerschmidt i heftigt forsvar: Falske og forblommede påstande

Se også: Frem med bilagene

Siden sagen begyndte at rulle i tirsdags, har et omdrejningspunkt i striden mellem Messerschmidt og Karlsson netop været, hvornår hun egentlig var medlem af de to pengetanke.

- Det er rigtigt, at hun plantede en underskrift i 2014, mens hendes medlemskab begyndte i 2015, sagde Morten Messerschmidt så sent som torsdag aften i et interview med Ekstra Bladet.

- Jeg synes, at det vidner om, at hun ikke rigtig har sat sig ind i alle detaljerne. Jeg synes, at det er underligt, at pressen ikke bliver mere mistænksom, når noget så basalt ikke engang er gået op for hende, fortsatte han.

Over for TV2 vil Morten Messerschmidt da heller ikke erkende, at det er ham, som kan have misforstået reglerne.

'Han skriver i en sms, at han fastholder at hun ikke var medlem af MELD i 2014 og at det ifølge MELDs opfattelse af reglerne er sådan, at MELD selv må bestemme, om Rikke Karlsson og andre i lignende situationer er fuldgyldige medlemmer før 1. januar,' skriver mediet.

Millioner til rådighed
Pressechefen tager i sin vurdering udgangspunkt i EU's regler for tildeling af støttemidler til fonde og partier. Heri lyder det, at 'tilskudsbeløb' tager udgangspunkt i antallet af medlemmer den 1. oktober det foregående år.

Med andre ord må Rikke Karlsson have meldt sig ind i MELD umiddelbart efter, hun kom i parlamentet i foråret 2014. Ellers kunne MELD og FELD nemlig ikke få de penge fra EU, som hendes medlemskab berettigede til.

MELD og FELD havde i 2014 omkring 10 millioner kroner til deres rådighed. Mindst 85 procent kommer fra skatteborgerne i EU, herunder Danmark.

Se også: Her er DF-bådturen EU gransker

Se også: Karlsson om Messerschmidts folk: Jeg skulle skrive under på blanke A4-ark

Se også: Karlsson til Messerschmidt: Læg alle bilag frem

171 kommentarer
Vis kommentarer