Messerschmidt i tårer: Bar Camres kiste

Den kontroversielle DF'er bisættes fra Kastelskirken i København, hvor en lang række prominente DF'ere ventes at møde op - politiet er også massivt til stede.

Både bombehunde og kampklædte betjente ronderede på pladsen foran den lille militærkirke Kastelskirken midt i København, hvor Mogens Camre i dag blev bisat.

Samtidig fungerede også en stribe værnepligtige som bevæbnede vagter ved kirken, hvor gæsterne begyndte at ankomme lidt over 11.

Camres sidste kamp: Sjælden sygdom tog livet af ham

Blandt de fremmødte var Camres nære ven gennem flere år, DF-politikeren Morten Messerschmidt, der ankom med kæresten Dott Wessman kort før bisættelsen gik i gang.

Grædende Messerschmidt
Efter bisættelsen bar en grædende Morten Messerschmidt sin nære vens kiste sammen med flere af Mogens Camres voksne børn

En af anden af Camres andre nære venner, præsten og DF'eren Søren Krarup, var også blandt gæsterne og kommenterede tabet af sin kammerat, da Ekstra Bladet mødte ham.

- Ham og jeg var begge børn af modstandskampen efter besættelsen. Det er derfra, vi havde vores fællesskab og det er et stort tab, siger han.

Den ofte dybt kontroversielle DF'er har gennem et langt liv tiltrukket sig den ene overskrift efter den anden. Alligevel var han en afholdt og respekteret skikkelse i toppen af Dansk Folkeparti. Her nød han gennem mange år særstatus hos tidligere formand Pia Kjærsgaard sammen med fætrene Søren Krarup og Jesper Langballe.

Bisættes af nær ven
Også netop Morten Messerschmidt udviklede et nært venskab med den mange år ældre Camre. En lang række af Camres politiske kolleger og venner ventes da også at dukke op til dagens bisættelse.

Det bliver sognepræsten fra Lynge, Martin Corfix, der skal stå for bisættelsen af Mogens Camre. De to har et 20 år gammelt venskab bag sig gennem interesse for musik og militær.

Martin Corfix var også præsten, der viede Mogens Camre og hans seneste kone, som han nåede at blive skilt fra inden sin død.

Død af ALS
Mogens Camre døde sidste mandag efter at have lidt af sygdommen ALS igennem en længere periode.

Fredag i forrige uge kom Mogens Camre på hospice på grund af den motoriske nervecellesygdom ALS - amyotrofisk lateral sklerose. Mandag døde Camre omgivet af sine sønner. Det oplyste Mogens Camres første hustru Marianne Dybdahl Camre i sidste uge til Ekstra Bladet.

- Det er gået så hurtigt, men vi talte sammen så længe, han kunne. Til sidst hakkede han så meget i det, at han undskyldte hele tiden, og senere så kunne han slet ikke tale, sagde Marianne Dybdahl Camre for en uge siden til Ekstra Bladet.

Marianne Dybdahl Camre er 68 år i dag, og hun har holdt fast i efternavnet efter skilsmissen. De tidligere ægtefolk havde nemlig et godt forhold til det sidste. De blev også altid inviteret til familiens fødselsdage.

Mogens Camre fik i alt syv børn med fire forskellige koner. Familien gik og ventede på et lille barnebarn, da Mogens Camre døde.

'Jordens grimmeste mand?' - Kvinderne var vilde med Camre

Provokatør
Camre blev medlem af DF i 1999. Forinden var han folketingsmedlem for Socialdemokratiet i perioden 1968-1987. Den kendte og kontroversielle politiker sad også i Europa Parlamentet fra 1999 til 2009.

Mogens Camre var frem til sin død medlem af Gladsaxe Byråd. Men i sensommeren i år måtte han tage syge-orlov. Camre var på det tidspunkt allerede alvorligt syg og hans kolleger i byrådet var dybt bekymrede for hans tilstand.

 

Mogens Camre fungerede helt frem til sine sidste år som provokatør på sociale medier. Han blev da også dømt for at have overtrådt den såkaldte racisme-paragraf så sent som i februar i år efter en opdatering, han havde lagt på sin Twitter-profil:

- Om jødernes situation i Europa: muslimerne fortsætter hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen, skrev Mogens Camre på sin Twitter-profil den 24. juni 2014.

Kontroversielle 'Pistol-Camre': Hans liv i 16 vilde citater

Mogens Camre er død

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.