Messerschmidt i tastatur-raseri: Nedlæg DR

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt vil have nedlagt Danmarks Radio, skrev han i aftes på Twitter. DR: 'Dejligt, han så med'

"Nedlæg Danmarks Radio. Jeg orker ikke mere. Slut. Færdig".

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt lod i den grad fingerspidserne få frit løb på tastaturet under DR's dækning af 75-året for Danmarks befrielse.

DR markerede befrielsen fra en baggård på Nørrebro, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) og direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev var blandt talerne.

Men også den efterfølgende tv-avis fik Messerschmidts skrivekløe at føle, fordi de lagde ud med en nyhed om lavprisselskabet Norwegian.

Og Messerschmidt så sig også sur på et interview med Mette Frederiksen i programmet 21.Søndag, hvor værten Kåre Quist i Messerschmidts optik havde lovlig meget krampe i mikrofonholder-armen.

"Aldrig havde jeg troet, nogen ville tage kvælertag på en befrielsesaften", skriver Messerschmidt, der sidder i Dansk Folkepartis magtfulde koordinationsudvalg, hvor kun partiets absolutte topfigurer har sæde.

#skamjerDR

"Hvor er DR bare rædselsfuldt. Først PH's hads-ode til ægteskabet (Poul Henningsens "Man binder os på mund og hånd", red.). Så en politisk svirper om minoriteter. Og derpå skal vi kraftedeme høre på kommunisten Klaus Rifbjerg, skriver Messerschmidt.

#neeeeeeej: Messerschmidts mange hashtags

Messerschmidts mange bredsider mod DR på Twitter i aftes, affødte en løbende strøm af såkaldte hahstags. Her er et udpluk:

#neeeeeeej

#kulturradikalepak

#stooooopjerselv

#sværmeriske

#tåber

#kulturløse

#IerIKKEDanmarksradio

#ulve

#handskerneerkastet

Trods udfaldene blev Dansk Folkepartis topfigur dog hængende på DR længe nok til også at kunne brokke sig over en udsendelse om danskere i tysk krigstjeneste: "Intet om dem i dansk tjeneste #skamjerDR", lød det.

Messerschmidt kommer ikke nærmere ind på, hvordan Danmarks Radio skal nedlægges, hvad der eventuelt skal sættes i stedet, og han kommer heller ikke ind på en tidshorisont for nedlæggelsen.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Messerschmidt.

DR: 'Dejligt, han så med'

Hos Danmarks Radio glæder man sig over, at Messerschmidts nærmest liveblog-agtige anmeldelser af aftenfladen, trods alt blev hængende ved skærmen gennem flere udsendelser.

'Generelt er Morten Messerschmidt jo kendt som en ivrig seer og energisk kritiker af DR's indhold, og i aftes så vi det i fuldt flor', skriver kommunikationschef i DR, Lasse Bastkjær Jensen i en sms til Ekstra Bladet.

'Dejligt, at han trods utilfredsheden så med i en rum tid. Jeg synes altid, at det er lutrende med en slagfærdig debat om DR's programmer', skriver han og fortsætter:

'Dog tyder kommentarsporet på hans egen profil på, at flertallet er uenige med ham denne gang'.