Annonce:
Annonce:

Messerschmidt: Jeg bliver

Morten Messerschmidt har anket byrettens afgørelse til landsretten og går efter frifindelse

Messerschmidts dom styrker Kristian Thulesen Dahl, men det vidner også om en ekstremt svag Tulle, der ikke engang kan vælte Messerschmidt efter byrettens dom
Annonce:
Følg Politik

Dommen på seks måneders fængsel for EU-svig og dokumentfalsk får ikke Morten Messerschmidt til at trække sig fra sine politiske poster. Det forklarede han den fremmødte presse foran Retten i Lyngby.

- Dommen er jo ikke endelig, den er anket. Derfor har jeg tænkt mig at bestride mine politiske hverv, sagde Messerschmidt.

- Du bliver som næstformand, hvis det står til dig.

- Ja dommen er jo anket. Og det er den jo fordi jeg tror på at den bliver lavet om, lød det fra Messerschmidt.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Sådan her så det ud, da Messerschmidt blev dømt i Retten i Lyngby. Dommen blev læst op af retsformand Søren Holm Seerup.

Annonce:

'Ingen EU-konference på tapetet'
En af de ting, som dommeren lagde vægt på, var vidneudsagnet fra Morten Messerschmidts partifælle Peter Skaarup. Både formand Kristian Thulesen Dahl og gruppeformand Peter Skaarup afviste at have deltaget i en EU-konference på DF's sommergruppemøde i Skagen i 2015.

Da Skaarup vidnede i retten, lød det:

- Jeg havde ikke en EU-konference på tapetet.

Om udsagnene fra partifællerne konstaterede Messerschmidt:

- Det vil jeg tale med mine partifæller om, og så må vi jo se på tapeterne der, sagde Morten Messerschmidt, da han blev forholdt citatet fra sin gruppeformands vidneudsagn.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Opslidende
Det var generelt en kortfattet Morten Messerschmidt, der mødte pressen ude foran Retten i Lyngby, efter han havde modtaget sin dom på seks måneders betinget fængsel for EU-svig og dokumentfalsk.

Annonce:

Messerschmidt forholdt sig meget lidt til dommen, men lagde i stedet vægt på, at sagen endnu ikke er afsluttet, da han ankede sagen til landsretten på stedet. DF-profilen erkendte dog, at det har været en hård proces.

- Det har været en opslidende proces. Ikke kun de seneste to uger her i Lyngby, men også de forgangne år, sagde Morten Messerschmidt.

Dommen ved byretten har dog ikke fået Morten Messerschmidt til at trække sig fra sit politiske virke. Han fortsætter som folketingsmedlem og næstformand for DF, bekræftede han foran Retten i Lyngby.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: