Messerschmidt melder fra til tv-debat mod konkurrenter

Enten Morten Messerschmidt, Martin Henriksen eller Merete Dea Larsen bliver søndag DF's næste formand

Formandskandidat Morten Messerschmidt (DF) orker ikke mere debat og mudderkast før søndagens formandsvalg i partiet. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Formandskandidat Morten Messerschmidt (DF) orker ikke mere debat og mudderkast før søndagens formandsvalg i partiet. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Formandskandidat Morten Messerschmidt (DF) dropper en tv-debat fredag med konkurrenterne før formandsvalget i partiet søndag.

Det siger han til TV 2.

Tv-stationen har fredag klokken 14 ellers arrangeret en debat mellem Messerschmidt og de to andre formandskandidater, Martin Henriksen og Merete Dea Larsen, på TV 2 News.

- Det har været en ret beskidt valgkamp, og det er ikke blevet bedre, som vi kommer tættere og tættere på søndag.

- Så jeg besluttede tidligt, at jeg ikke ville stille op i de offentlige tv-debatter. Men jeg vil gerne stille op i de debatter, hvor Dansk Folkepartis medlemmer kan stille spørgsmål og sætte rammen, siger Messerschmidt til TV 2.

Messerschmidt vil i stedet svare på spørgsmål klokken 14 på Facebook. Henriksen og Dea Larsen deltager fortsat i debatten på TV 2 News. Altså på samme tid.

Sidste weekend deltog formandskandidaterne i en debat i DF-regi, hvor partiets medlemmer kunne stille spørgsmål.

Siden den debat meddelte Erik Høgh-Sørensen, at han droppede sit formandskandidatur for at støtte Henriksen. Dermed er der kun tre kandidater tilbage i kampen om at afløse Kristian Thulesen Dahl som formand.

Thulesen Dahl meddelte sin afgang efter partiets skuffende kommunalvalg i november. Formandsvalget finder sted søndag eftermiddag i Herning ved et ekstraordinært årsmøde.

Fredagens debat skal handle om DF's fremtid og hvilken politik, kandidaterne vil føre.

Men Messerschmidt mener ikke, at det vil handle om meget andet end personspørgsmål. Især Messerschmidt og Henriksen har bekriget hinanden over længere tid.

'Nej tak til mere mudderkast og personangreb,' skriver Messerschmidt på Twitter og tilføjer med henvisning til den seneste debat fra sidste weekend:

'Det kan ikke være anderledes. Jeg gider ikke en gentagelse af det show fra i søndags!'

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør mere om situationen i Dansk Folkeparti i Ekstra Bladets podcast 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+