Annonce:
Annonce:

Messerschmidt om svindelsag: Det var måske lidt firkantet

Olaf havde kontaktet Morten Messerschmidt i håb om, at man kunne få opklaret sagen om potentiel svindel med EU-midler. Men hvem der ikke vil samarbejde er de to modstridende parter ikke enige om

Ekstra Bladets journalist Jan Jensen og kommentator Henrik Qvortrup analyserer Messerschmidts nye udmelding angående Olaf
Annonce:
Følg Politik

Har Morten Messerschmidt været med til at svindle for EU-midler? Det har EU's antisvindelenhed, Olaf, i over et år forsøgt at opklare, men uden held.

Tidligere på ugen blev Morten Messerschmidt spurgt om, hvordan det gik med opklaringen, og der svarede han på radiokanalen P1:

- Jeg har ikke hørt noget fra dem. Ikke engang en opringning, ikke engang et julekort. Nej, der har ikke været noget som helst, sagde Morten Messerschmidt i programmet 'Ugens Gæst'.

Nu erkender EU-parlamentarikeren og folketingskandidaten overfor Jyllands-Posten, at hans udtalelse i P1-programmet nok var at gå lidt for langt.

- Det er muligt, at jeg har udtrykt mig for firkantet. Det vil jeg gerne erkende. Men det er fordi, den dialog, der har været med Olaf var rent formalistisk. Den har slet ikke været indholdsorienteret, siger han.

Annonce:

For politikeren havde hørt fra Olaf, da de havde en masse spørgsmål, de ønskede svar på, så sagen kunne blive opklaret. Det forklarede Olafs fungerende generaldirektør Nichols Ilett på et pressemøde et par dage efter, at Morten Messerschmidt havde sagt andet i radioen.

Ny EU-løgn: Messerschmidt afsløret for åben mikrofon

Olaf: Messerschmidt modarbejder efterforskning

Selvom politikeren erkender, at hans kommentar var sat på spidsen, så holder han fast i, at Olaf er årsagen til, at der mangler en afklaring på, om der skete svindel med pengene fra MELD og FELD.

Ifølge Messerschmidt, vil Olaf ikke fortælle ham, hvilke dokumenter de ønsker fra ham for at sagen om potentiel svindel med EU-midler kan blive opklaret. Og han ser det ikke som realistisk, at han skal kontakte tidligere medlemmer af MELD i håb om, at de har de papirer, som anti-svindelenheden ønsker.

Fornærmet over pressemøde
Dét, at Olaf holdte et pressemøde, hvor de udlagde deres side af sagen, har fornærmet Morten Messerschmidt. I et brev til Olaf, som Jyllands-Posten har set, skriver politikeren:

Annonce:

'Lad mig udtrykke min indignation efter denne usandhed, som ikke kan have noget andet formål end et politisk. Som du udmærket ved, og i modstrid med de offentlige udtalelser, som din talsmand har fremsat, har jeg aldrig nægtet at svare på spørgsmål eller indkaldelser fra dit kontor', skriver han til Nicholas Ilett.

Morten Messerschmidt erkender, at han ikke har dokumentation for, at Olaf skulle handle ud fra en politisk agenda.

- Nej, det har jeg ikke. Men når man på den her måde udtaler sig og spreder usandheder på et pressemøde, så er der virkelig et problem. Jeg er temmelig oprevet, og jeg synes i den grad, det er ufint, siger Morten Messerschmidt til Jyllands-Posten.

Messerschmidt skjuler sandheden for DF’s medlemmer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: