Messerschmidt på tilbagetog: Jeg vil gerne beklage

- Som et følelsesmenneske kan man nogle gange komme til at sige tingene på en mere uoverlagt måde. Dansk Folkepartis frontfigur i Bruxelles er ikke stolt af sit ordvalg

Morten Messerschmidt: Der røg en finke af panden (Foto: Polfoto)
Morten Messerschmidt: Der røg en finke af panden (Foto: Polfoto)

Morten Messerschmidt var i går verbalt vaks ved havelågen og kaldte Rikke Karlsson, som har forladt DF's gruppe i Bruxelles, for 'en noget forvirret pige'.

Det skete i en kontroversiel kommentar til Ekstra Bladet.

Men i dag er DF's spids i det europæiske maskinrum på tilbagetog.

- Jeg vil gerne beklage, at det, jeg har sagt, kunne udlægges som nedladende. Men jeg vil også gerne bare forklare det ved at sige, at når man bliver mødt med den slags udmeldinger, som Rikke Karlsson kom med i går, fuldstændig uden varsel, så tror jeg også, at de fleste godt kan forstå, at man i et øjebliks frustration eller ærgrelse kan komme til at ty til et ordvalg, man ellers ikke ville bruge, siger Morten Messerschmidt til Jyllands-Posten.

Han siger desuden, at der engang imellem kan ryge 'en finke af panden'.

Se også: Messerschmidts forklaringer: Forvirrede og forskruede piger

Se også: Espersen om niecens farvel: Det er en sort dag

Se også: Skrider fra DF i protest

Se også: Messerschmidt til tidligere kollega: Træk dig! Du sidder på mine stemmer

Avisen påpeger over for Morten Messerschmidt, at det er ikke er første gang han bruge et i manges øje kontroversielt ordvalg om en kvindelig kollega.

Her henvises til, at Messerschmidt i 2011 kaldte en anden afhopper, Anne Rosbach, 'en lille forskruet pige'.

Hertil lyder Morten Messerschmidts svar:

- Det understreger måske bare, at når jeg bliver overrasket, er det den slags, som man kan finde på at sige. Jeg bliver både vred og pikeret, når den slags sker og folk forlader partiet, og man føler sig forrådt. Som et følelsesmenneske kan man nogle gange komme til at sige tingene på en mere uoverlagt måde, end man ellers ville.

184 kommentarer
Vis kommentarer