Messerschmidt på vej tilbage: Ansætter spindoktor

Morten Messerschmidt er på vej tilbage i dansk politik

De seneste godt fem måneder har Messerschmidt været sygemeldt. (Foto: Jakob Jørgensen)
De seneste godt fem måneder har Messerschmidt været sygemeldt. (Foto: Jakob Jørgensen)

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er på vej tilbage som aktiv politiker. Det skriver Altinget.dk.

Messerschmidt har været sygemeldt de seneste fem måneder, men ventes nu at vende tilbage i april eller maj med sin nye spindoktor Erik Bjørn Møller.

- Jeg sætter stor pris på Morten som menneske, og samtidig er han en uhyre begavet og spændende politiker med et potentiale som de færreste, siger spindoktoren til Altinget.

Polfoto: Cecilie S. Andersen, Frederikssund Kommune. Dansk politik Mor-Messerschmidt valgt som DF-formand

Ramt af afsløringer
Ekstra Bladet har med flere afsløringer vist, hvordan Messerschmidt og hans allierede mod reglerne har kanaliseret store beløb fra EU-systemet til DF's arbejde i Danmark. Og også hvordan EU-midler fra fondene Meld og Feld er blevt brugt til at finansiere politiske venners ophold, rejser og fiktive konferencer til Bruxelles.

- Morten og jeg har selvfølgelig mødtes undervejs i ansættelsesprocessen, og han har det klart bedre. Men der er heller ingen tvivl om, at det har været en drøj tur for ham. Og i modsætning til andre, der måske har været ramt af stress og en nedtur, så er det ikke så let for en politiker at vende tilbage gradvist og f.eks. begynde på halv tid. Derfor tager det sin tid. For når han vender tilbage, vil der jo være en forventning om, at han leverer hundrede procent fra starten. Og det er jo også det, han selv vil, siger Erik Bjørn Møller.

EU's undersøgelsesinstans OLAF undersøger i øjeblikket sagen, og resultatet kan muligvis først lægge klar i 2018.

Morten Messerschmidt var sygemeldt, da ECR-gruppen skulle vælge næstformand. Foto: Janus Engel Dansk politik Sygdom koster Messerschmidt EU-post

Svær start
Det handler nu om, at genvinde vælgernes tillid for Messerschmidt, efter de 'ridser i lakken' han har fået, siger spindokteren, som tror, at det kommer til at fylde meget i starten. Derefter håber de på, at det er slut.

- Vi ser bestemt ikke for os, at sagen skal fylde det hele de kommende to et halvt år frem til næste valg til Europa-Parlamentet - der skal i høj grad også laves politik. Morten glæder sig for eksempel til at arbejde med Brexit og bane vejen for, at også Danmark kan få en løsere tilknytning til EU, siger Erik Bjørn Møller.

Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt på afrten hvor han blev valgt til EU-parlamentet. Foto: Peter Hove Olesen Dansk politik Pia K. om Messerschmidt: - Han har fået et ordentligt slag i mellemgulvet

369 kommentarer
Vis kommentarer