Messerschmidt politianmeldt for identitetstyveri

Den tidligere DF'er Rikke Karlsson har politianmeldt Dansk Folkepartis europæiske topfigur efter Ekstra Bladets afsløringer

Rikke Karlsson mener, at Morten Messerschmidt har misbrugt hendes identitet, da hun blev indsat i Melds bestyrelse uden at vide det. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto
Rikke Karlsson mener, at Morten Messerschmidt har misbrugt hendes identitet, da hun blev indsat i Melds bestyrelse uden at vide det. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto
Følg Politik

Medlem af Europa-Parlamentet Rikke Karlsson (tidligere DF) har nu anmeldt Dansk Folkepartis stemmesluger Morten Messerschmidt for identitetstyveri.

Det oplyser hun på Facebook.

'På baggrund af oplysningerne i dagens udgave af Ekstra Bladet har jeg her til formiddag været hos Hobro politi, hvor jeg har anmeldt Morten Messerschmidt for identitetstyveri', skriver hun og fortsætter:

'Jeg kan ikke leve med, at jeg er blevet indsat i hovedbestyrelsen for Meld seks måneder før jeg kendte til fondens eksistens. Jeg kan heller ikke leve med, at min nationalitet er ændret'.

Som beskrevet i Ekstra Bladet i dag blev både Rikke Karlsson og DF's EU-politiker Jørn Dorhmann indsat i Melds bestyrelse på en generalforsamling i november 2014, som de ikke deltog i.

Se dokumenterne: Messerschmidt anklages for svindel

DF'er: Blev også misbrugt af Messerschmidt

Begge siger til Ekstra Bladet, at de aldrig har vidst, at Morten Messerschmidt indsatte dem i bestyrelsen på officielle dokumenter til de franske myndigheder. I dokumenterne er Rikke Karlssons nationalitet angivet som litauer.

Du kan se dokumenterne her: Messerschmidts underskrift.pdf

- Jeg ved med 100 procents sikkerhed, at jeg ikke har sagt ja til at sidde i Melds bestyrelse. Jeg er helt uforstående og har aldrig været til et møde i Meld. Jeg tror ikke på, at det er juridisk lovligt, at man bare kan indsætte folk i en bestyrelse uden, at de ved det, siger Jørn Dorhmann, der altså stadig er partifælle med Morten Messerschmidt i Europa-Parlamentet.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Morten Messerschmidt.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind