Messerschmidt-rival om pengegriseri: Vælgerne ved godt, hvad der er foregået

Morten Messerschmidt skal op imod Nye Borgerliges Mette Thiesen ved det kommende folketingsvalg. Vælgerne må selv tage stilling til DF'erens involvering i pengemisbrug, siger hun

Nye Borgerliges spidskandidat i Nordsjællands Storkreds har det 'sådan set fint med' at det er den markante stemmesluger Morten Messerschmidt, som Dansk Folkeparti har valgt at opstille i Thiesens kreds. - Vi har meget forskellige profiler. Vi er jo et borgerligt liberalt parti. Vi ser gerne, at danskerne får lov til at beholde flere af deres egne penge, på den måde er vi jo et markant anderledes parti end Dansk Folkeparti, siger Mette Thiesen til Ekstra Bladet. Foto: Tariq Mikkel Khan
Nye Borgerliges spidskandidat i Nordsjællands Storkreds har det 'sådan set fint med' at det er den markante stemmesluger Morten Messerschmidt, som Dansk Folkeparti har valgt at opstille i Thiesens kreds. - Vi har meget forskellige profiler. Vi er jo et borgerligt liberalt parti. Vi ser gerne, at danskerne får lov til at beholde flere af deres egne penge, på den måde er vi jo et markant anderledes parti end Dansk Folkeparti, siger Mette Thiesen til Ekstra Bladet. Foto: Tariq Mikkel Khan

Morten Messerschmidt (DF) og Mette Thiesen (Nye Borgerlige) bliver hinandens rivaler til et kommende folketingsvalg, fordi de begge stiller op til Folketinget i Nordsjælland.

Om udsigten til at skulle op imod en mand, der stadig undersøges for misbrug af EU-midler siger Nye Borgerliges spidskandidat på Nordsjælland Mette Thiesen:

- Han har taget en vurdering af, at det er det rigtige tidspunkt for ham at stille op. Der er stadig en undersøgelse i gang, og sådan er det.

- Det må vælgerne selv tage stilling til, de ved jo udmærket godt, hvad det er der er foregået, og så må de selv vurdere, hvordan de stiller sig i forhold til det.

- Hvad mener du da, der er foregået?

- Det, jeg mener, er, at vælgerne selv har kunne følge med i pressen og se, hvad der er blevet skrevet, og ud fra det må de jo tage stilling. Der er jo ikke faldet afgørelse i sagen endnu. Men folk ved jo godt, hvad det er for en sag, det handler om. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over.

- Er han stadig troværdig som politiker - Dansk Folkeparti har trods alt indvilliget i at betale 1,6 millioner kroner tilbage til EU efter den her sag?

- Det vil jeg slet ikke gå ind i det der. Jeg vil lade danskerne finde ud af, hvor de står, og selv tage stilling. Der er en undersøgelse i gang, og på baggrund af, hvad danskerne har hørt i den her sag, så må de gøre op med sig selv, hvad de mener, siger Mette Thiesen.

Ligheder på udlændingepolitikken
De to højrefløjspolitikere skal møde hinanden i en kamp om de samme vælger til et kommende folketingsvalg, eftersom de repræsenterer to partier, der har mange sammenfald på udlændingepolitikken.

Nye Borgerlige 'har tre ufravigelige krav' til en blå regering, hvis partiet kommer i Folketinget: Udlændinge skal være selvforsørgende, der skal være totalt asylstop, og alle kriminelle udlændinge skal smides ud konsekvent og efter første dom.

Dansk Folkeparti har en lignende politik, hvor de vil have grænsekontrollen gjort permanent og asylansøgere skal afvises ved grænsen. Kriminelle udlændinge skal også udvises.

Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt træder ud af Europa-Parlamentet efter næste års parlamentsvalg i maj 2019 for at opstilles som folketingskandidat for Fredensborgkredsen.  Dansk Folkeparti står ifølge målinger til at miste ét af tre DF-mandater på Nordsjælland. Foto: Thomas Emil Sørensen
Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt træder ud af Europa-Parlamentet efter næste års parlamentsvalg i maj 2019 for at opstilles som folketingskandidat for Fredensborgkredsen. Dansk Folkeparti står ifølge målinger til at miste ét af tre DF-mandater på Nordsjælland. Foto: Thomas Emil Sørensen

Over for Politiken vurderer valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet dog, at Messerschmidt kan redde et usikkert mandat på Nordsjælland for Dansk Folkeparti.

Mette Thiesen, der indtil videre sidder i Byrådet i Hillerød, står i øjeblikket ikke til at komme ind i Folketinget ifølge valgforskerens målinger. 

Han snakker bare
Mette Thiesen betragter dog ikke Morten Messerschmidt som en trussel:

- Jeg ser ikke Morten Messerschmidt som en trussel overhovedet. Han kommer fra et socialdemokratisk parti, som taler rigtig meget om indvandrerproblemer uden at gøre noget ved det, og jeg kommer fra et borgerligt parti, der reelt vil handle på det her område.

- Dansk Folkeparti har talt om, at de ville gøre en masse ting. Vi har bare ikke set det ske. Vi er et parti, som er meget bevidst om, at det altoverskyggende problem i Danmark er ikke-integrerede indvandrere fra hovedsageligt muslimske lande, siger Mette Thiesen.

- Du siger, at du ikke ser Morten Messerschmidt som en trussel, men hvorfor tror du, at de opstiller ham i samme kreds som dig, og en storkreds, hvor Dansk Folkeparti står til at miste et mandat?

- De har vel deres argumenter for at stille ham op her. Det går jeg ikke så meget ind i. Jeg er lokal i Nordsjælland. Jeg har arbejdet her i mange år, og jeg ved lige præcis, hvad det er for nogle problematikker som rører sig her, og så går jeg ikke så meget op i, hvorfor andre partier vælger at stille deres kandidater op de forskellige steder.

- Ser du det som et angreb på Nye Borgerlige?

- Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. De har stillet ham op i Nordsjælland, og det har de sikkert nogle gode grunde til. Jeg er helt overbevist om, at vores politik er den rigtige, og jeg kæmper for at komme ind på Christiansborg, så vi reelt kan gøre en forskel, siger Mette Thiesen.

265 kommentarer
Vis kommentarer