Messerschmidt til DF-møde: Det har jeg lært af EU-skandalen

Morten Messerschmidt har lært én ting efter en skandaleombrust tid i EU Parlamentet, og det er ikke at stole blindt på sine kolleger, siger han

Alt, hvad Morten  Messerschmidt har foretaget sig i Europa Parlamentet, har været for at gavne DF, siger han selv. Polfoto
Alt, hvad Morten Messerschmidt har foretaget sig i Europa Parlamentet, har været for at gavne DF, siger han selv. Polfoto

Morten Messerschmidt (DF) benyttede sin tale på Dansk Folkepartis årsmøde til at fundere over, hvad der er gået galt i forbindelse med de EU-skandaler, som han har været involveret i.

– Har jeg været for ambitiøs? Har jeg villet for meget? Har jeg haft for store drømme? Jeg har drømt drømme, der sikkert rækker ud over, hvad man må.

– Hvis den beslutning, jeg tog for et par uger, er prisen for at gøre Dansk Folkeparti til det største parti i EU, så betaler jeg den pris, lød det fra Messerschmidt.

Ny efterforskning indledt: Messerschmidts fonde undersøges for svindel

Den 24. august trak Morten Messerschmidt sig som formand for Dansk Folkepartis gruppe i Europa Parlamentet. Det skete, efter Ekstra Bladet bl.a. havde beskrevet, hvordan flere partifæller var blevet meldt ind i partiet MELDs bestyrelse uden deres viden.

Messerschmidt var på det tidspunkt formand for MELD.

Sådan lød det fra Messerschmidt, da Ekstra Bladet talte med ham, efter han havde trukket sig som formand for Dansk Folkepartis gruppe i Europa Parlamentet

Har stadig magt: Messerschmidt holder på fede poster i Bruxelles

– Hvor andre brugte EU-ressourcer på biler og privatchauffører, og hvad ved jeg, valgte vi at føre politik. Hvor andre har hængt sig i formaliteter, så har jeg fokuseret på vores politiske mål, sagde forklarede Messerschmidt fra talerstolen, da han gjorde status over tiden som formand for DF's EU-gruppe.

Messerschmidt var sårbar
Den ambitiøse politiker understregede gentagne gange, at den mest fatale fejl, han har lavet, er, at stole blindt på sine kolleger i partiet.

– Ja, min største fejl var, at jeg stolede på folk og derfor blev ikke alt skrevet ned i protokoller. Jeg betragtede dem, der blev valgt for Dansk Folkeparti som mine kampfæller. Mine allierede. Mine venner. Jeg lukkede dem ind. Viste min tillid. Og derfor gjorde jeg også mig selv sårbar. Og det var en fejl, som jeg tager konsekvensen af.

Her refererede politikeren til sin tidligere partifælle Rikke Karlsson, som nu har anmeldt Messerschmidt til politiet for bl.a. identitetstyveri. 

Ung politiker afløser Messerschmidt på formandspost

– Konsekvensen af en teknisk fejl, der ikke har politisk eller økonomisk betydning, men en fejl, der nødvendigvis må have personlig betydning for mig (…), og derfor valgte jeg at træde tilbage som Dansk Folkepartis formand i Europaparlamentet, fortalte Messerschmidt.

Morten Messerschmidt var den helt store stemmesluger ved Europa-parlamentsvalget i 2014. Dengang stemte mere end 400.000 danskere på ham, hvilket er historisk højt. 

Og meget tyder på, at den enorme opbakning er intakt efter afsløringerne. I hvert fald modtog  Messerschmidt stående ovationer, da han forlod talerstolen.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.