Messerschmidt undrer sig over Støjberg-kritik

Dansk Folkeparti frygter ikke det, Venstre siger, de vil gøre, men hvad de får mulighed for at gøre, siger han

(Polfoto)
(Polfoto)

Ifølge integrationsminister Inger Støjberg (V) er Dansk Folkepartis kampagne frem mod folkeafstemningen 3. december 'uhæderlig' og påstanden om, at udlændingepolitikken er på stemmesedlen, er en falsk påstand.

Men så længe det ikke står skrevet i lovforslaget, at udlændingepolitikken er undtaget fra den danske deltagelse i EU-samarbejdet, vil det være på stemmesedlen den 3. december, mener Dansk Folkepartis EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt.

- Hvis man ikke specifikt skriver ind i lovforslaget, at udlændingepolitikken er undtaget, så betyder det rent semantisk, at det er omfattet. Er det omfattet, så stemmer vi også om det, siger han.

Han henviser til, at politikere fra andre ja-partier end Venstre såsom SF's Margrete Auken også mener, at udlændingepolitikken er på stemmesedlen.

I sin kritik henviser Støjberg til statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) løfte om, at en eventuel dansk inddragelse i EU's samarbejde om udlændingepolitikken vil kræve en ny folkeafstemning. Løftet gælder ifølge statsministeren, indtil 'solen brænder ud.'

Det løfte giver Morten Messerschmidt dog ikke meget for.

- Der kommer nogle politikere efter dem, og kan man sætte sin lid til, at de også føler sig bundet af de løfter, som Lars Løkke og Inger Støjberg har givet?

- Jeg har det bedre med at få det på skrift, så det står skrevet ind i loven. Ligesom man gjorde i 1992. Man havde en garanti for, at det holdt. Det har man valgt ikke at gøre denne gang. Det undrer mig selvfølgelig, siger han.

I sin kritik af Dansk Folkepartis kampagne efterlyser Inger Støjberg, at Dansk Folkeparti peger på bare et af de 22 retsakter på stemmesedlen, som partiet er imod.

Den udfordring tager Morten Messerschmidt gerne op.

- Bevissikrings-kendelsen, der muliggør, at ransagninger og overvågninger, der er udstedt af bulgarske eller rumænske dommere, skal effektueres af dansk politi uden mulighed for at bringe det for en dansk domstol, er en rigtig dårlig idé.

- Vores bekymring er dog ikke det, de siger, de vil gøre. Det er alt det, de får mulighed for at gøre, siger han.