Messerschmidt vil have Danmark ud af EU

DF-profilen Morten Messerschmidt er tilbage efter otte måneders sygdom - og med et kontroversielt forslag.

Morten Messerschmidt (DF) mener, at Danmark inden for de næste få år skal følge briternes brexit-afstemning trop og melde sig endegyldigt ud af EU.

Det skriver Børsen.

Morten Messerschmidt siger til Børsen, at han er blevet en større tilhænger af, at Danmark forlader EU, efter at Storbritannien har banet vej for et alternativ til EU.

Meninger Engells brevkasse: Tør DF risikere Pias formandspost?

Se også: Mistanke om EU-misbrug: Tre ministre trækker sig på to dage

Se også: Messerschmidt i nyt brev: Klar til afhøring

Yderligere håber han på længere sigt for, at Danmark siger endegyldigt farvel til EU og i stedet muligvis indgår i et nyt frihandelssamarbejde med bl.a. Storbritannien.

- På et fem års sigt er det ikke urealistisk, at vi kan vide, hvilket samarbejde vi kan lave med Storbritannien, og måske sammen med Norge, Schweiz og andre lande som et alternativ til EU, siger Morten Messerschmidt til Børsen.

Næstformand og medlem af Dansk Folkepartis ledelse, Søren Espersen, vil ikke erklære partiet klar til at støtte Morten Messerschmidts udtalelse om et farvel til EU inden for fem år, men vil se situationen an.

- Det kommer an på, hvad EU og briterne når frem til. Det lyder måske lidt krysteragtigt. Men det er også i erkendelse af, at der er stor forskel på store og mægtige England og så på Danmark, siger Søren Espersen til Børsen.

Regeringen ønsker, ifølge regeringens politiske ordfører Louise Schack Elholm (V), ingen afstemning om dansk exit fra EU.

135 kommentarer
Vis kommentarer