Annonce:
Annonce:

Messerschmidt vil overveje at stille op som DF-formand

Messerschmidt har dom hængende over hovedet, der har indflydelse på hans ønske om at stille op som formand

Morten Messerschmidt 'vil overveje', om han stiller op som formand i DF

Morten Messerschmidt 'vil overveje', om han stiller op som formand i DF
Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt vil overveje at stille op som formand for Dansk Folkeparti.

Det siger han, efter at Kristian Thulesen Dahl onsdag har udtrykt ønsket om, at hovedbestyrelsen indkalder til ekstraordinært landsmøde, hvor der kan vælges ny formand.

Thulesens ønsker kommer i lyset af nederlaget ved kommunalvalget, hvor Dansk Folkeparti mistede halvdelen af sine mandater.

Dermed går jagten på formandskandidater ind, og Messerschmidt er blandt mulighederne:

- Det er noget, jeg vil overveje, men det er ikke nogen hemmelighed, at jeg nu på syvende år går rundt med en stor sky over hovedet, som jeg stadigvæk afventer en afklaring på, siger Morten Messerschmidt.

Han henviser til en dom fra byretten i august om svig med EU-midler og dokumentfalsk. En dom, som Messerschmidt har anket.

Annonce:

- Det sammen med en række andre ting er jeg nødt til lige at tygge på. Det vil jeg bruge den næste tid til, siger Morten Messerschmidt.

Spørgsmål: Vil du kunne være formand for Dansk Folkeparti, hvis du får den samme dom i landsretten, som du fik i byretten?

- Det er præcis det store spørgsmål, som jeg og også andre er nødt til at overveje, inden jeg træffer den afgørelse, siger Morten Messerschmidt.

Han blev i august idømt seks måneders betinget fængsel ved Retten i Lyngby i sagen om svig med EU-midler og dokumentfalsk.

Messerschmidt har anket dommen til landsretten, der skal tage stilling til skyldsspørgsmålet. Det er endnu uvist, hvornår sagen endelig afgøres.

Spørgsmål: Hvad siger du til, at Kristian Thulesen Dahl vil trække sig som formand efter knap ti år?

Annonce:

- Jeg synes, at den indsats, Kristian har leveret for Dansk Folkeparti og for Danmark, har været uforlignelig. Og jeg synes også, at det er stort at have det i sig, at man som formand vælger at tage konsekvensen oven på det kommunalvalg, vi havde i går. Det har jeg dyb respekt for.

Spørgsmål: Ville du have ønsket, at han havde trukket sig på et senere tidspunkt, hvor din sag var afklaret ved retten?

- Nej. Jeg ved godt, at I ikke rigtig tror på det, men det her handler faktisk om Dansk Folkeparti. Det handler ikke om Kristian eller mig. Derfor er det vigtigt, at vi nu får en ny start. At vi forhåbentlig får lejlighed til at tale politik frem for formandsopgør og interne trakasserier.

Han ønsker ikke at sætte tid på, hvornår han har truffet sin beslutning.

- Det er svært at sætte tid på. Nu mødes vi i hovedbestyrelsen på lørdag, hvor vi også får lejlighed til at diskutere, hvordan processen skal være. Men når jeg har truffet min afgørelse, så skal jeg nok orientere jer, siger Messerschmidt.

Han afviser, at have opfordret Thulesen Dahl til at trække sig som formand.

Annonce:

- Nej, det her er en beslutning, som Kristian har truffet fuldstændigt selvstændigt. Derfor er jeg også sikker på, at når vi har en ny formand, hvem end det bliver, så vil det være et samlet Dansk Folkeparti, der bakker op om ham eller hende, siger Morten Messerschmidt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: