Annonce:
Annonce:

Messerschmidts forklaringer: Forvirrede og forskruede piger

To kvindelige DF'ere i Europa-Parlamentet har forladt Morten Messerschmidt med en bredside - men de er bare forvirrede eller forskruede piger, lyder det fra stemmeslugeren

Morten Messerschmidt mener ikke, at han har et problem med at samarbejde med kvinder. (Foto: Carsten Snejbjerg)
Morten Messerschmidt mener ikke, at han har et problem med at samarbejde med kvinder. (Foto: Carsten Snejbjerg)
Annonce:
Følg Politik

Hver gang Morten Messerschmidt skal arbejde sammen med en kvindelig kollega i EU, så ender det med, at kvinden helt forlader Dansk Folkeparti.

Det er i hvert fald sket to ud af to gange, siden Messerschmidt kom til EU i 2009. Og når kvinderne smækker med døren på vej ud, kalder DF-stemmeslugeren dem for 'piger'.

Den 50-årige Rikke Karlsson forlod i går Dansk Folkeparti og blev løsgænger i Europa-Parlamentet. Hun gik med en salut om muligt misbrug af EU-midler i fonde, hvor regnskaberne ifølge hende er mørkelagt af Morten Messerschmidt.

Ekstra Bladet erfarer dog fra flere kilder, at Karlssons DF-exit i høj grad også skyldes samarbejdsproblemer med Morten Messerschmidt.

Det er ikke første gang Den tidligere kommunale Rebild-politiker, der kun har været i Europa-Parlamentet siden valget sidste år, kunne kort efter se sig selv omtalt som en pige uden overblik på adskillige medier.

Annonce:

- Hun har været en noget forvirret pige, og jeg tror, parlamentsarbejdet er kommet bag på hende, sagde Messerschmidt til Ekstra Bladet.

DF'er i EU: Karlsson kaster med mudder  

Espersen om niecens farvel: Det er en sort dag

Messerschmidt til tidligere kollega: Træk dig! Du sidder på mine stemmer

Det er ikke første gang, at Messerschmidt trækker pige-kortet, når han støder på kritik. Det skete også, da Anna Rosbach meldte sig ud af Dansk Folkeparti og blev løsgænger i Europa-Parlamentet i marts 2011. Nogle år senere forklarede hun, at bruddet skyldes samarbejdsproblemer med Morten Messerschmidt.

Kunne eksplodere

Konfronteret med kritikken kaldte DF-stemmeslugeren den dengang 67-årige Anne Rosbach for en 'forskruet pige'.

De to gange pige-kort er ' nedladende, arrogant og lettere sexistisk' ifølge politisk kommentator hos Berlingske, Thomas Larsen. Han mener, at Morten Messerschmidt, som leder af Dansk Folkepartis gruppe i Europa-Parlamentet, har et ledelsesproblem.

Annonce:

Flere centralt placerede kilder tæt på DF-gruppen i Bruxelles undrer sig også over Messerschmidts behandling af de andre gruppemedlemmer; ikke mindst de to kvinder, der har forladt partiet før og efter EP-valget i 2014.

- Der er ingen tvivl om, at en stor del af årsagen til, at Rikke stopper nu, har med hende og Mortens personlige forhold at gøre. De kunne simpelt hen ikke med hinanden, siger en kilde til Ekstra Bladet.

Flere kilder fortæller om Morten Messerschmidts temperament, som kunne eksplodere, hvis man gik ham imod. Messerschmidt kunne blive rød i hovedet, smække med døren og endda kaste med møbler af ophidselse.

En kilde beskriver også dårlig kemi og hyppige skænderier som centrale i bruddet, og også Rikke Karlsson, som er niece til DF-næstformanden Søren Espersen, kunne vise temperament.

- Der var samarbejdsproblemer mellem Rikke og Morten, og jeg har hørt Rikke råbe meget højt og skælde ud, siger en anden anonym kilde.

Kan gå på vandet

Annonce:

Messerschmidt beskrives derudover også som yderst bevidst om sig selv og sin enorme valgsejr og personlige stemmetal fra sidste år, hvor han næsten fik hver fjerde stemme i hele landet.

Et stemmetal, som er steget ham til hovedet ifølge flere kilder.

- Han kan gå på vandet med så mange stemmer, og ingen har fortalt ham, at han skal opføre sig ordentligt.

Tåler ikke modsigelser

- Når han bliver sagt imod af folk under ham i hierarkiet, så er det, at han eksploderer, siger en tredje kilde, som ønsker at være anonym.

Rikke Karlsson meddeler via sin sekretær, at hun kun vil udtale sig, hvis Ekstra Bladet kommer til Bruxelles.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: