Messerschmidts rådgiver stopper

Morten Messerschmidts rådgiver skal være presserådgiver for Sophie Løhde

Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti. Foto: Polfoto/Cicilie S. Andersen
Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti. Foto: Polfoto/Cicilie S. Andersen

Morten Messerschmidts spindoktor, Kristian Wederkinck, har fået nyt job. Dermed mister Dansk Folkepartis sygemeldte EU-profil sin nærmeste politiske rådgiver gennem seks år.

Det skriver BT. Overfor Ekstra Bladet bekræfter Kristian Wederkinck, at han fremover skal være presserådgiver for Sophie Løhde, der er udnævnt som minister for offentlig innovation i Finansministeriet.

- Der var en stilling ledig. Jeg søgte den og var heldig at få jobbet. Jeg glæder mig utrolig meget til det, siger Kristian Wederkinck til Ekstra Bladet.

- Du har fulgt ham i tykt og tyndt. Nu går du fra Messerschmidt, mens han er syg og har mest brug for dig?

- Den her sag har kørt i 16 måneder (Meld- og Feld-sagen, red.). Så, der er jo grænser ... så nu kom den her stilling, som jeg har søgt. Jeg har ikke de store kommentarer til det. Men det er et spændende nyt ministerium. Nu har jeg været i EU-systemet siden marts 2011, så jeg glæder mig til at lave noget andet.

- Efterårsferien både i 2015 og 2016 var meget travl. For mig har det her været en lang køre i 16 måneder. En meget lang proces. Jeg glæder mig til det nye job.

- Kan du sige noget om, hvordan Messerschmidt har det?

- Det kan jeg faktisk ikke. Jeg har ikke kommentarer til det på nuværende tidspunkt.

Morten Messerschmidt har været sygemeldt siden 22. oktober sidste år i kølvandet på Ekstra Bladets afsløringer af Dansk Folkepartis misbrug af midler fra det fælleseuropæiske parti Meld og den tilknyttede fond Feld.

Messerschmidts håndlanger forgyldt: Malkede skandalefonde for 3,2 millioner

Messerschmidt sygemelder sig: Indlagt efter ildebefindende