Messerschmidts spindoktor: Vi vil ikke udlevere mere end nødvendigt

Igennem et år har Olaf uden held forsøgt at få oplysninger ud af Morten Messerschmidt. Det manglende svar skyldes dog, at DF'eren ikke vil give flere oplysninger end nødvendigt. Det vil enhver advokat bakke os op i, fastslår DF-profilens spindoktor

Hver gang de har rykket, så har Morten svaret, at de bliver nødt til at konkretisere, forklarer spindoktor Erik Bjørn Møller. Foto: Jonas Olufson
Hver gang de har rykket, så har Morten svaret, at de bliver nødt til at konkretisere, forklarer spindoktor Erik Bjørn Møller. Foto: Jonas Olufson

Morten Messerschmidt modarbejder Olafs efterforskning af misbrug af EU-midler i Meld og Feld. Sådan lyder det fra antisvindelenheden onsdag.

Dansk Folkeparti-politikeren ønsker dog ikke at stille op til interview om de barske anklager.

Det gør til gengæld hans presserådgiver, Erik Bjørn Møller.

Han er meget utilfreds med Olafs indsats i sagen, men erkender dog, at der er foregået en armlægning med antisvindelefterforskerne.

For omkring et år siden kontaktede Olaf Morten Messerschmidt med henblik på at få oplysninger om sagen. Hertil svarede Morten Messerschmidt, ifølge Erik Bjørn Møller, at antisvindelenheden måtte konkretisere sin forespørgsel.

Erik Bjørn Møller bekræfter ligeledes, at Olaf har rykket Morten Messerschmidt flere gange for oplysninger. Men hver gang har Morten Messerschmidt bedt om en mere præcis forespørgsel.

Artiklen fortsætter under grafikken...

Hvilken som helst jurastuderende
- På et tidspunkt har han fået et brev fra Olaf. En bred forespørgsel om bred information i al almindelighed om sagen. Der har han svaret tilbage, at han meget gerne vil efterkomme deres ønske, hvis de vil konkretisere, hvad de går efter. Det har de aldrig villet. Hver gang de har rykket, så har Morten svaret, at de bliver nødt til at konkretisere. Og det har de ikke gjort.

- Min udlægning er, at de løfter ikke en finger for at få noget til at ske, siger Erik Bjørn Møller

- Den mail Olaf sender, kan vi se den?

- Nej, ikke lige nu. Det skal jeg lige snakke med Morten om. Det er ikke noget, jeg har liggende selv. Men det er sådan, det er.

- Det var en fuldstændig bred forespørgsel, hvor enhver advokat ville sige til sin klient; det skal du ikke gå ind på. Du skal selvfølgelig lige vide, hvad det er, de vil have. For hvorfor skulle man udlevere mere end det, som er nødvendigt.

- Hvorfor ikke bare udlevere alt, hvis han er så snehvid ren?

- Det gør man ikke i nogen sager. Spørg en hvilken som helst jurastuderende. Det er der ikke noget odiøst eller hemmeligt i.

- Så de forespurgte om nogle informationer for et år siden?

- Vi ville gerne vide, hvad det var for noget information, vi skulle søge efter til dem. Så havde de fået det. Men de skrev ikke noget om, hvad de var ude efter. Hvad de ville have.

Erik Bjørn Møller på interview-opgave med en yngre Søren Pind i 2006. Den nuværende Messerschmidt-rådgiver har en fortid som journalist på Ekstra Bladet. Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen
Erik Bjørn Møller på interview-opgave med en yngre Søren Pind i 2006. Den nuværende Messerschmidt-rådgiver har en fortid som journalist på Ekstra Bladet. Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen
 

- Nu siger du, at I ikke lige ville udlevere alt, så må der vel være noget, de har bedt om, som I i jeres verden ikke burde udlevere?

- Nej, nej, nej.

Al information
- Det var det, du lige sagde. At enhver jurastuderende vil vide, at man ikke bare udleverer alt. Det sagde du. Så må der vel være noget, som de har bedt om, som I ikke mente, I skulle udlevere.

- Jamen alt, der ikke har med sagen at gøre.

- Det er vel ikke op til jer at afgøre, hvad der har med sagen at gøre. Det er vel op til Olaf.

- Ja, det er op til dem at afgøre. Derfor skal de fortælle, hvad det er for noget materiale, vi skal finde frem til dem.

- Det forstår jeg ikke I kan være forvirret omkring, hvis de har bedt om al information, så er det vel bare ...

- Der er ingen forvirring, Jonas. Nu forsøger du at skabe noget, som ikke er der. Det eneste vi har bedt om er at konkretisere, hvad det er for noget materiale, de vil have, så skal de få det.

- Ikke desto mindre siger du, at enhver jurastuderende ved, at man ikke skal udlevere, hvad som helst, som man ikke behøver udlevere. Jeg forholder mig kun til, hvad du lige har sagt.

- Hmmm.

- Så kan du forklare mig, hvad det var Messerschmidt ikke umiddelbart havde lyst til at udlevere?

- Nej, jeg aner det ikke. Jeg tror i princippet, de kunne have fået alt, hvis de havde bedt om alt. Det er ikke det, det handler om.

- Det var så bare det modsatte, du startede med at sige; man skal ikke udlevere alt, det ved enhver jurastuderende. Nu siger du så, at hvis de ville have alt, så kunne de have fået alt.

- Du forsøger at putte ord i munden på mig.

Løgn og latin
- Jeg forholder dig til, hvad du selv lige har sagt, fordi jeg tror ikke på, at Olaf siger, de ikke har hørt fra jer i et år, hvis der ikke er et eller andet om det?

- At de ikke har hørt fra os?

- Det er jo det, Olaf siger i dag. I et år har de prøvet at indhente oplysninger fra Morten Messerschmidt - og det er ikke lykkes. Derfor er det svært for dem at opklare sagen.

- Det er rigtigt. Det siger de. I øvrigt siger ham direktøren på tv, at vi er blevet bedt om at lave en redegørelse. Det er simpelthen løgn og latin. Dansk Folkeparti eller Morten Messerschmidt er aldrig nogensinde blevet bedt om at lave en redegørelse.

- Okay.

- Det er også værd at efterforske.

- Hvis jeg var under efterforskning for svindel, så ville jeg ikke begynde at parlamentere med efterforskerne.

- Vi har ikke parlementeret.

- Jo, I har bedt dem konkretisere ...

- Det svar ville de få uanset, hvem de ville skrive til.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, at I ikke har svaret. Hvis Olaf har sendt en forespørgsel om generel information, så kan I jo bare sende den?

- Ja. Men nej. Det er selvfølgelig ikke sket.

- Hvorfor selvfølgelig ikke?

- Det kan og vil jeg ikke diskutere med dig. Det ligger uden for min lønramme.

Men Morten Messerschmidt - som ville være i stand til at svare - afviser altså at lade sig interviewe om sagen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Du kan læse hele listen over Melds støttekroner til DF her.

388 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere