Metroxpress trodser anbefaling med tidlig exitpoll

Gratisavis trodser tv-medier, morgenaviser og Folketingets forretningsudvalg med exitpoll før klokken 20.00

Metroxpress trodser en anbefaling fra Folketingets forretningsudvalg og bringer torsdag exitpolls, inden valgstederne lukker.

- Metroxpress har i samarbejde med analyseinstituttet YouGov valgt løbende at bringe exitpolls på valgdagen, skriver Metroxpress på avisens hjemmeside.

Folketingets forretningsudvalg har opfordret de danske medier til ikke at bringe valgstedsmålinger, før valgstederne er lukkede, fordi de er bange for, at målingerne kan påvirke de vælgere, der er i tvivl om, hvor krydset skal sættes.

Men Metroxpress køber ikke bekymringen om, at danskerne vil lade sig påvirke af prognoserne.

- Efter at have konsulteret den ypperste fagkundskab på området, gennemfører vi den plan, vi hele tiden har haft om at følge valgresultatet så tæt som muligt.

- For der er ikke nogen grund til at tro, at offentliggørelsen af exitpolls påvirker vælgerne mere positivt eller negativt end andre ting, medierne bringer, siger chefredaktøren på Metroxpress, Jonas Kuld Rathje.

Chefredaktøren baserer sin beslutning på valgforskningen, der ifølge ham ikke har kunne måle, om valgstedsmålinger har en afsmittende effekt på valgresultater.

Han mener ikke, der er noget i forskningen, der endegyldigt kan bakke Folketingets forretningsudvalg op i deres anbefaling.

Alle meningsmålinger peger lige nu på, at valget står til at blive historisk tæt mellem de to blokke, og det har fået andre medier til at rette ind efter anbefalingen.

I går meddelte TV2, at de først bringer de omdiskuterede valgstedsmålinger efter klokken 20.00. Samme strategi har DR og landets øvrige store morgenaviser.

Dermed ser der ud til, at Metroxpress bliver eneste medie, der bringer valgstedsmålinger, inden der bliver ringet med den afsluttende klokke på valgstederne.

18 kommentarer
Vis kommentarer