Mette F.: Anker var Danmark, når Danmark er bedst

S-formanden takker Anker Jørgensen for altid at kigge sig over skulderen og sikre sig, at alle var med.

Anker Jørgensens begravelse: Kisten bæres ud af Grundtvigs Kirke

Anker Jørgensen var en partiformand, der kunne tale om solidaritet uden at ryste på hånden, lyder det fra partiets nuværende formand, Mette Frederiksen.

- Det er der også brug for nu. Vi har behov for at holde fast i det Danmark, Anker var med til at udvikle og fastholde, siger Mette Frederiksen ved bisættelsen lørdag af den tidligere socialdemokratiske statsminister i Grundtvigs Kirke i København.

- Kære Anker. I Socialdemokratiet er vi stolte over at have haft dig som formand. Vi ved, det er en tung arv at løfte. Du gjorde det, Anker. Du gjorde Danmark til et bedre sted at leve, siger Mette Frederiksen.

- Du er her ikke mere, men sådan føles det slet ikke, siger Mette Frederiksen.

- Du var Socialdemokratiets sympatiske formand, Danmarks kloge statsminister, danskernes Anker. Du var en hædersmand. Du var Danmark, når Danmark er bedst.

- Du ville noget så enkelt og dog så svært som et stærkt fællesskab, hvor vi passer på hinanden.

- Det var, som om du altid kiggede dig over skulderen for at sikre, at alle var med, siger Mette Frederiksen og forsikrer, at alle socialdemokrater på samme måde vil blive ved med at se sig over skulderen.

Den socialdemokratiske formand takker samtidig Anker Jørgensens familie, for at partiet må være med til at sige farvel ved dagens bisættelse, hvor partifæller, tidligere ministre og statsministre og andre repræsentanter fra Christiansborg er mødt frem.

- Tak fordi vi må være med, siger Mette Frederiksen henvendt til Anker Jørgensens familie og sætter ord på det, Socialdemokraterne kommer til at savne ved den 93-årige partifælle:

- Det er hans ordentlighed, hans ligefremhed, hans usnobbethed, ærligheden, solidariteten. Det er ham, det er jeres far. Det er ham, vi kommer til at savne.

98 kommentarer
Vis kommentarer