Mette F. blev grillet i samråd

Mette Frederiksen får pulsen op inden juleferien: To afgørende samråd om asylansøgere og Eritrea-rapport

Mette Frederiksen. (Foto: Jens Dresling)
Mette Frederiksen. (Foto: Jens Dresling)

Justitsminister Mette Frederiksen kommer under massivt pres, når hun kl. 12.30 onsdag skal forsvare regeringens udskældte asylforslag om at indføre et-årige, midlertidige opholdstilladelser til asylansøgere.

Regeringen er kommet under beskydning for, at lovforslaget ikke vil have nogen effekt, fordi situationen i især Syrien ikke vil ændre sig mærkbart, så asylansøgere sikkert kan sendes hjem efter et år.

Dansk politik Engell: Østergaard retter nådesløs kritik mod Thorning

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard strammer skruetvingen maksimalt, efter han i dag i Politiken understreger, at især de syriske asylansøgere vil være i Danmark mange i mange år og ikke kan sendes hjem efter 12 måneder.

- Dette er en indsats, der starter. Hvornår, den slutter, ved vi ikke, som han siger.

Flere andre partier opfordrer direkte justitsministeren til at droppe lovforslaget, mens Morten Østergaard trods sin udmelding stadig støtter de midlertidige opholdstilladelser.

SF's integrationsordfører Karina Lorentzen langer kraftigt ud efter lovforslaget:

- Jeg synes, det er en varm gang luft, det Morten Østergaard leverer. Der er intet nyt i det her. Og hvis han endelig mente det, så bør han og regeringen tage konsekvensen og droppe det her lovforslag, siger hun til Ekstra Bladet.

Også Enhedslisten sender en pil mod Mette Frederiksen og regeringens lovforslag:

Dansk politik EL tager handsken op fra R-leder: Asylloven bør droppes

Karina Lorentzen mener ikke, at lovforslaget vil have nogen effekt og synes derfor regeringens forslag om først at ville familiesammenføre flygtninge efter et år, er direkte ubehagelig.

- Hvis man, som Morten Østergaard siger i dag, ikke kan sende disse mennesker hjem, hvorfor har man behov for at skubbe familiesammenføringen foran sig i et år? Hvorfor skal vi et år holde de familier i deres hjemland i usikkerhed og utryghed, mens kvinderne kan blive overfaldet og børnene tvangs-bortgift.  Det er meget kynisk. Hvis de mener noget med det, så drop forslaget.

Mette Frederiksen kan ikke ånde ud og nyde julefreden efter dagens asylsamråd. Justitsministeren må på den igen i morgen, når hun skal grilles i sagen om Udlændingestyrelsens skandaleramte rapport om forholdene i Eritrea. En uddybende besvarelse fra Udlændingestyrelsen i sagen ventes senere onsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer