Mette F. får ung kvinde som højre hånd

Barbara Bertelsen bliver ny departementschef i Justitsministeriet

Regeringen har besluttet at give posten som departementschef i Justitsministeriet til Barbara Bertelsen. Hun kommer fra en stilling som vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen og tiltræder i Justitsministeriet den 16. februar 2015.

Barbara Bertelsen har tidligere arbejdet 14 år i Justitsministeriet. Dermed kan justitsminister Mette Frederiksen (S) byde velkommen til en departementschef med erfaring fra ministeriet:

- Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Barbara Bertelsen, der har dyb faglig indsigt, solid erfaring i at samarbejde med aktører fra alle dele af samfundet og ikke mindst er en rigtig dygtig leder, siger Mette Frederiksen.

Barbara Bertelsen afløser Anne Kristine Axelsson, som er blevet forflyttet til posten som departementschef i Kirkeministeriet efter den såkaldte Christiania-sag, der førte til Morten Bødskovs (S) afgang som justitsminister.

Justitsministeriet har i Anne Kristine Axelssons tid også været kritiseret af retsordførerne i Folketinget for at tilbageholde oplysninger, udsende forkerte asyltal og modarbejde Folketingets Retsudvalg.

Dermed venter der Barbara Bertelsen en stor opgave med at få genskabt tilliden til Justitsministeriet, der er et af de mest centrale ministerier på Slotsholmen.

Mette Frederiksen mener, at Barbara Bertelsen har den kombination af 'juridisk spidskompetence og politisk forståelse', som regeringen har søgt hos en ny departementschef.

- Der står mange vigtige opgaver for døren, ikke mindst det arbejde, der allerede er sat i gang med at styrke samarbejdet mellem Justitsministeriet og Folketinget.

- Jeg er overbevist om, at Barbara Bertelsen har de personlige egenskaber, der skal til for at være topchef for et ministerium med meget dygtige og dybt engagerede medarbejdere, siger Mette Frederiksen.

Barbara Bertelsen har selv tidligere fortalt, at hun oprindeligt stilede mod at blive læge, men hendes dansklærer i gymnasiet tændte interessen for det analytiske arbejde med sproget - og dermed interessen for jura.

Som Moderniseringsstyrelsens vicedirektør har Barbara Bertelsen været finansminister Corydons (S) højre hånd i de netop afsluttede overenskomstforhandlingerne med statens ansatte.

Hun glæder sig til igen at beskæftige sig med opgaverne i Justitsministeriet:

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med de ekstremt dygtige og dedikerede medarbejdere, ikke mindst ser jeg frem til at fortsætte arbejdet med at styrke ministeriets relationer til Folketinget og omverdenen i det hele taget, siger Barbara Bertelsen.

Hun er født i 1973 og er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet.

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.