Mette F.-historie: Skatterådsformand indskærper tavshedspligt

BT kan torsdag referere fra et ellers tavshedsbelagt møde i Skatterådet. Højst uheldigt, mener rådets formand.

Mette Frederiksen. (Foto: René Schütze)
Mette Frederiksen. (Foto: René Schütze)

Medlemmerne af Skatterådet kan se frem til en opsang fra rådets formand, advokat Hanne Søgaard Hansen, efter at der tilsyneladende er lækket oplysninger fra rådet til avisen BT om S-formand Mette Frederiksens brug af fri bil med chauffør.

- Hvis det er tilfældet, at der bliver refereret fra diskussionerne i Skatterådet, så er det højst uheldigt. Det er en overtrædelse af den tavshedspligt, som dem, der er bekendt med en sag i Skatterådet, har, siger hun til Ritzau.

Dagbladet BT kan torsdag referere fra et møde i rådet, der fandt sted tirsdag. Ifølge avisen diskuterede rådet blandt andet en henvendelse fra Socialdemokraterne, der ønsker at stille fri bil med chauffør til rådighed for partiformand Mette Frederiksen.

- Hvis det er korrekt, at der er lækket oplysninger, så vil jeg på næste møde i Skatterådet indskærpe alle tilstedeværende, at de har tavshedspligt og den skal overholdes. Hvis den brydes, er det strafbart, siger Hanne Søgaard Hansen.

Lederen Hva’ så, Mette?

- Nu kan jeg jo ikke bekræfte, at der er lækket oplysninger, men hvis det er sket, vil jeg sige, at det er meget usædvanligt. Det er min erfaring, at Skatterådets medlemmer overholder deres tavshedspligt, siger hun.

Skatterådet har 19 medlemmer, der er udpeget af henholdsvis skatteministeren og Folketinget. I rådet sidder både politikere, repræsentanter fra erhvervslivet og revisorer og advokater.

Rådets opgave er at udtale sig om principielle spørgsmål og afgive såkaldte bindende svar, så borgere og virksomheder kan vide, hvordan de skal forholde sig i forhold til skat i bestemte sammenhænge.

Det var netop sådan et bindende svar, Socialdemokraterne havde bedt om. Svaret var, at Mette Frederiksen ikke skal beskattes af fri bil og chauffør.

Men det forhold, der tilsyneladende er faldet nogle for brystet er, at partiet havde bedt om, at afgørelsen ikke skulle offentliggøres.

Normalt offentliggøres rådets afgørelser i anonymiseret form.

81 kommentarer
Vis kommentarer