Annonce:
Annonce:

Mette F i Facebook-bommert

Socialdemokraterne vil indføre en afgift på plastposer - men det har der været siden 1993, hvor partiet selv indførte den. Og afgiften sender cirka 180 millioner kroner i statskassen hvert år, oplyser Plastindustrien

I en politisk kampagne udstiller socialdemokraterne statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) som en grå miljøgris, mens S-formand Mette Frederiksen er miljøets smilende, frelsende engel. Illustration: Socialdemokratiet på Facebook
I en politisk kampagne udstiller socialdemokraterne statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) som en grå miljøgris, mens S-formand Mette Frederiksen er miljøets smilende, frelsende engel. Illustration: Socialdemokratiet på Facebook
Annonce:
Følg Politik

- Vi kunne godt have formuleret os mere præcist. Jeg skal have en snak med vores kampagneteam.

Sådan lyder det fra Socialdemokratiets miljøordfører Christian Rabjerg Madsen, efter partiet igen er kommet i modvind for en politisk kampagne på Facebook. Den udstiller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) som en gammeldags miljøgris, mens S-formand Mette Frederiksen - i farver - er på naturens side.

I kampagnen foreslår Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, at der skal indføres 'en afgift' på plastposer. Men det siger statsminister Lars Løkke nej til. Han vil altså ikke have 'en afgift' på plastposer. De vil dermed underforstået i højere grad svine naturen eller blive futtet af i vores kraft-varme-værker.

Annonce:

Men som flere påpeger - herunder brugere på Facebook, lobbyisterne i Plastindustrien og den konservative finansordfører Rasmus Jarlov - så findes der allerede en afgift på plastposer, som årligt sender cirka 180 millioner kroner i statskassen.

En typisk plastpose fra Netto eller Brugsen er, ifølge Plastindustrien, pålagt en afgift på cirka 44 øre.  (artiklen fortsætter under billedet)

 

Christian Rabjerg Madsen erkender, at der allerede findes en afgift på plastposer - og at den socialdemokratisk ledede regering indførte den i 1993.

- Ja. Men det, vi hentyder til i kampagnen, er, at vi vil pålægge alle detailbutikker at lægge en (ny, red.) afgift på plastikposer. Så man ikke får en masse poser, som man ikke forholder sig til. Hvis man har handlet i Føtex med den store plastikpose og går på apoteket, så vil du typisk få dine varer i en mindre plastikpose, som ryger i den store. I bedste fald bliver de brændt. I værste fald ender de i naturen.

Annonce:

- Er du ikke enig i, at det er misvisende, når Socialdemokratiet i jeres kampagne spørger, om der skal 'indføres en afgift på plastposer'. Der er jo allerede en afgift på plastposer? 

- Vi vil dels pålægge butikkerne en afgift og hæve de afgifter, som allerede findes. Vi påpeger en relevant forskel på os og Venstre på holdningen til plastikposer.

- Burde der ikke stå, at I vil indføre en ny afgift på plastposer?

- Jeg mener definitivt ikke, at det er misvisende. Men man kunne have udtrykt sig mere præcist. Det er en diskussion om en detalje, som ikke skal skygge over den politiske forskel, der er mellem os og Venstre. (artiklen fortsætter under billedet)

 

 

- Jeres brugere på Facebook får det indtryk, at der i dag ikke er afgift på plastposer. Men det vil I indføre, mens Venstre ikke vil?

- Hvis man læser vores udspil, så vil man forstå, hvad vi foreslår. Man kunne udtrykke sig mere præcist - men det er bestemt ikke misvisende.

- Handler det ikke om at være præcis, når man kommunikerer til danskerne?

Annonce:

- Det er altid vigtigt at være præcis. Men det også vigtigt at pege på forskellene i dansk politik. Vi vil have plastikmængden ned. Derfor vil vi have højere afgifter på plastikposer - og derudover vil vi indføre en ny regel om, at butikkerne skal afkræve en afgift. Det er to modige tiltag, hvor vi adskiller os fra regeringen, og det siger vores kampagne meget præcist.

- Vil du gøre noget for at få lavet kampagnen om?

- Ja, jeg er lige blevet opmærksom på, at man kan formulere sig mere præcist. Så jeg vil selvfølgelig lige tage en snak med vores kampagneteam. Jeg har også et ønske om, at vi er så præcise som muligt. Men der er alt for meget plastikforurening i naturen - og vi er for dårlige til et genbruge plast i Danmark. Hvis alle mennesker på kloden levede som danskerne, så skulle vi have tre jordkloder for at have ressourcer nok.

- Men nu vil du tage en snak med erhvervspraktikanterne i jeres Facebook-afdeling og få dem til at lave kampagnen om?

- Jeg tror ikke, at det er erhvervspraktikanter, som står for vores kampagner. Vi har meget meget dygtige folk, og dem vil jeg tage en snak med. Så vi sikrer os, at vi kommunikerer helt præcist. 

Her kan du læse, hvordan Socialdemokratiet i en anden kampagne på Facebook manipulerer med fakta om danskerne 'stigende' utryghed.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

dagens eb+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: