Mette F. i karakter-bommert: Kludrer rundt i den nye skala

S-formanden er kommet i modvind, efter hun kludrede i karakterskalaen

(Foto: René Schütze)
(Foto: René Schütze)

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen er endt i en karakter-bommert, der næppe ville bestå en eksaminering i den danske karakterskalas til tider pudsige talsystem.

Det sker, efter hun har opdateret sin Facebook-profil med Socialdemokraternes udspil til, hvilken karakter der skal udløse adgang til landets gymnasier.

Lever du op til det nye karakter-krav på 4? (Arkivfoto) nationen Test dig selv: Kan du klare regeringens adgangskrav til gymnasiet?

I aftes skrev Frederiksen således, at hun mener karakteren 2 er et rimeligt adgangskrav til gymnasiet. Som forklaring skrev S-formanden, at det skulle være muligt for unge fra alle typer familier at kunne få en studenterhue.

'Derfor mener vi, at et adgangskrav på 2 i dansk og matematik er rimeligt. Det er en middelkarakter, der minder om 7 på den gamle skala', lød det bl.a. i opdateringen.

Mette Frederiksen blev dog hurtigt irettesat af sine mange følgere på det sociale medie, der gjorde opmærksom på, at 2 på 12-skalaen ikke svarer til det gamle 7 på 13-skalaen, der blev betragtet som en karakter lige i underkanten af middel.

Det fik Frederiksen til kort efter at rette sin oprindelige opdatering, som redigeringshistorikken af hendes Facebook viser:

Mette Frederiksen erkendte da også senere, at 2 i virkeligheden svarer til det gamle 6-tal. Men den tidligere minister forsøgte ikke at råde bod på, hvorvidt hun fortsat mener, at det skal kræve en middelkarakter at komme i gymnasiet - eller om hun er tilfreds med, at adgangskravet blot er, at man kun netop har bestået folkeskolens afgangseksamen i dansk og matematik, hvilket er tilfældet med karakteren 2.

 

Opdateringen og den efterfølgende rettelse har fået en række borgerlige politikere, der går ind for et adgangskrav på 4, til at drille S-formanden på Twitter og Facebook.

Venstre-politikeren Jakob Engel-Schmidt opfordrer Mette Frederiksen til at læse bedre op på lektierne:

- Men i virkeligheden er jeg da glad for, at hun tilsyneladende vil have en middelkarakterer som adgangskrav. Så er hun nok ikke så langt fra os andre, når det kommer til stykket, uddyber Engel-Schmidt til Ekstra Bladet.

Liberal Alliances Henrik Dahl mener ikke, at det pynter på Frederiksens opdatering, at hun i virkeligheden mente 6 og ikke 7.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) kan dog sagtens tilgive Socialdemokraternes fejl, påpeger han drillende:

Hæderlig karakter

Ekstra Bladet har været i kontakt med Socialdemokraterne, der oplyser, at Mette Frederiksen ikke har yderligere kommentarer til sin opdatering, men at hun ikke mener, at karakteren 2 er middel; blot at den er 'hæderlig'.

139 kommentarer
Vis kommentarer